Ontmoet de dichters van het Utrechts Stadsdichtersgilde

24 november 2022, van 19:30 tot 20:30 | Bibliotheek Neude | Podium

Kosten: Gratis, inloop

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Twee dichters van het Utrechts Stadsdichtersgilde en een informele setting rond een tafel, waarin de dichters elkaar interviewen, voordragen en in gesprek gaan met het publiek. Dat is de opzet van: Ontmoet de Dichters van het Stadsdichtersgilde. Een maandelijks samenwerkingsprogramma in bieb Neude. Deze avond bijten Ruben van Gogh en Fred Penninga de spits af. Vervolgens zijn er iedere maand twee andere dichters.  

Gezeten aan een tafel verzorgen de dichters een voordracht waarin alle ruimte is voor het publiek. Ontmoet de dichters, kom luisteren, meepraten en meer over de gedichten te weten. Een uur vol gedichten en gesprekken erover, waarin het publiek meer is dan luisteraar alleen. Het Utrechts Stadsdichtersgilde krijgt op die manier een stem én een gezicht. 

Ruben van Gogh
Gildemeester van het Stadsdichtersgilde, dichter en librettist. Rond de start van de Vuelta schreef hij het gedicht Wielertaal, dat op de trappen van het Stadskantoor is aangebracht en dankzij de Bibliotheek in alle talen van het peloton werd vertaald. Ook schreef hij het libretto voor de succesvolle Stadsopera Trijn, over Trijn van Leemput.

Fred Penninga
Dichter en in het verleden voorzitter van Utrecht Taalpodium, waarmee hij een groot pleitbezorger voor de poëzie werd. Zowel voor de schrijvers, als voor de lezers en luisteraars. Hij schreef lange tijd een wekelijks gedicht voor het Stadsblad en de online editie van Nieuws030 en bedacht en organiseerde Park Picknick Poézie in het Griftpark.