Studium Generale: Cover to Cover

31 oktober 2023, van 20:00 tot 21:30 | Bibliotheek Neude - Theater

Kosten: Gratis, inloop

In Cover to Cover bespreken wetenschappers baanbrekende boeken die hun leven of inzichten hebben veranderd. Laat je inspireren door de boeken en hun lezers. Deze keer: Wat leren we van zelfhulpboeken? Met psycholoog dr. Veerle Brenninkmeijer (UU).

Als je wilt weten wat er leeft in de maatschappij loont het om de zelfhulpboeken top 10 te bekijken. In deze serie nemen we drie bestsellers uit de afgelopen decennia kritisch onder de loep. Boeken die een grote invloed hebben op ons zelfbeeld, onze manier van werken en onze idee├źn over mannen en vrouwen. Wat leren ze ons over de tijdsgeest?

Ben jij een rode assertieveling, groene helpende hand, blauwe rationalist of een gele feestneus? Als je in teamverband werkt heb je hoogstwaarschijnlijk wel eens een kleurentest gedaan om je communicatiestijl of gedrag in kaart te brengen. Maar laten persoonlijkheden zich wel in hokjes duwen? Met psycholoog dr. Veerle Brenninkmeijer (UU).

In samenwerking met: