Tegenlicht Meet Up l Kloofdichters

6 februari 2023, van 19:00 tot 21:30 | Bibliotheek Neude | Theater

Kosten: Gratis, wel reserveren

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

VPRO’S Tegenlicht onderzoekt op eigenzinnige wijze de (inter)nationale ontwikkelingen die de wereld van morgen vormgeven. Praat daarover verder, een week na de uitzending, met deskundige gasten en medebezoekers.

Deze Meet Up:

Er loopt een kloof door Nederland tussen rijk en arm. Maar Tim 'S Jongers heeft het liever over de kloof tussen 'hoopvollen' en 'hooplozen'. Hoe kunnen we deze kloof overbruggen? We gaan hierover in gesprek met de volgende gasten: 

  • Kees Brouwer: regisseur bij VPRO Tegenlicht, heeft o.a. de documentaires Rebellen tegen reclame (2020), Vissen naar de toekomst (2021) en Rebranding Chaos (2022) gemaakt.
  • Tim ‘S Jongers (onder voorbehoud): politicoloog, bestuurskundige en publicist. Sinds september 2022 is hij directeur van de Wiardi Beckman Stichting (het wetenschappelijk bureau van de PvdA).
  • Marry Mos: secretaris en coördinator van de Armoedecoalitie Utrecht, een groot netwerk van allerlei organisaties en mensen in de stad. Het doel van dit netwerk is de positie van mensen in armoede, hun eigen regie en de hulp- en dienstverlening daaromheen te verbeteren.
  • Denise Harleman: de oprichter van Collectief Kapitaal, een organisatie die zich inzet voor bestaanszekerheid voor iedereen. Dit willen zij bereiken door middel van solidariteit: door hun gezamenlijke vermogen te delen.

Reserveer je kaartje

Let op: van 19.00 tot 20.00 uur wordt de uitzending herhaald, de Meet Up is van 20.00 tot 21.30 uur. Je mag ook alleen bij de Meet Up aansluiten om 20:00 uur.

Deze meet up is een onderdeel van de serie Tegenlicht Meet Up Utrecht, een samenwerking tussen de Bibliotheek Utrecht, de VPRO en een groep professionele vrijwilligers. meer informatie

Kijk voor de meest actuele informatie op https://www.facebook.com/tegenlicht030

Livestream via YouTube

Je kunt de meetup ook volgen via de livestream.