Tegenlicht Meet Up | De digi-mens

8 november 2021, van 19:00 tot 22:00 | Bibliotheek Neude | Collegezaal

Kosten: Gratis, wel reserveren

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

VPRO’S Tegenlicht onderzoekt op eigenzinnige wijze de (inter)nationale ontwikkelingen die de wereld van morgen vormgeven. Praat daarover verder, elke maandagavond na de uitzending, met deskundige gasten en medebezoekers.

De digi-mens

Tijdens de pandemie speelde een groot deel van ons leven zich achter een beeldscherm af. We raken steeds meer gewend aan digitale versies van elkaar. Nu bedrijven en overheden naar manieren zoeken om efficiënt op grote schaal met consumenten en burgers te communiceren, lijkt ‘natuurlijke menselijke communicatie’ het volgende terrein waar grote sprongen gemaakt zullen worden. Digitale assistenten zijn in opkomst en deze slimme ondersteuners begeven zich op communicatieterreinen die voorheen enkel aan mensen voorbehouden waren: empathie en emotie. Zien of horen we straks nog het verschil tussen mens en machine? En kunnen deze digitale mensen ons helpen bij het oplossen van structurele problemen zoals personeelstekorten in de zorg en in het onderwijs? En moeten we dat überhaupt wel willen?

Regie: Shuchen Tan

Praktische informatie:

Deze Meetup vindt plaats in de Collegezaal van de Bibliotheek Neude. Deelname is gratis. Graag reserveren 

Deze meet up is een onderdeel van de serie Tegenlicht Meet Up Utrecht, een samenwerking tussen de Bibliotheek Utrecht, de VPRO en een groep professionele vrijwilligers. meer informatie

Kijk voor de meest actuele informatie op https://www.facebook.com/tegenlichtmeetuputrecht

Je kunt de meetup ook volgen via de livestream.