Planet Finance Meet Up | De toekomst van ons geld

17 april 2023, van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Neude | Theater

Kosten: Gratis, wel reserveren

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Deze Planet Finance Meet Up is de eerste in een reeks van drie rond de zesdelige VPRO-serie Planet Finance van Marije Meerman. In deze Meet Ups praten we verder over de financiële wereld en de wijze waarop die ons dagelijks leven beïnvloedt. Dat doen we met onderzoeksjournalisten, kunstenaars, filosofen, wetenschappers en de documentairemaker.

Deze Meet Up | De toekomst van ons geld


Hoe zit ons geldstelsel in elkaar? Wie hebben er invloed op? Werkt ons financieel systeem wel voor iedereen? Deze vragen staan centraal in de nieuwste animatiefilm van kunstenaar en cartograaf Carlijn Kingma, ook te zien in het kunstmuseum Den Haag en later op de Biënnale in Venetië. Carlijn Kingma werkte daarbij samen met Martijn van der Linden (lector New Finance aan Haagse Hogeschool, onlangs gepromoveerd op ‘Ontwerpcriteria voor een beter geldstelsel’) en Thomas Bollen (financieel econoom, onderzoeksjournalist bij Follow the Money).

Alle drie zijn te gast op deze eerste Planet Finance Meet Up in Utrecht. Met hen ontrafelen we het huidige financiële systeem, maar verkennen we ook toekomstscenario’s die een oplossing kunnen zijn voor de groeiende ongelijkheid, machtsconcentraties en een onhoudbare schuldenberg.

Let op: Deze Meet Up start om 19.30 uur met de vertoning van de film Waterwerken (20 minuten) van Carlijn Kingma. De film is aanleiding is voor het verdere gesprek. Dat zal aansluitend, dus zonder pauze, van start gaan. Mis de film dus niet en kom op tijd.

Reserveer je gratis ticket

Over de Meet Ups

De drie Meet Ups over Planet Finance gaan over de wereld van het grote geld en leiden tot inzichten die discussie uitlokken. Of het nu gaat om het klimaat, energie, zorg, onderwijs, werk, studie, pensioen: onderaan de streep gaat het vooral over één ding: geld – oftewel, ‘Planet Finance’. En voor iets dat zo belangrijk is, weten veel mensen er maar bar weinig van. Dat komt doordat de financiële markt zo enorm groot, complex en ongrijpbaar is. Door de Meet Ups, en door het spel Money Maker, hopen we Planet Finance inzichtelijker te maken.

De Meet Ups zijn samengesteld door de Tegenlicht MeetUp-redactie.

Dit is de eerste Meet Up in een reeks van drie. De volgende Planet Finance Meet Ups zijn op: