Tegenlicht Meet Up - Gewoon gek

2 maart 2020, van 19:00 tot 22:00 | Stadhuis - Stadhuisbrug 1

Kosten: gratis wel graag aanmelden

De wachtlijst voor geestelijke gezondheidszorg is in Nederland bijna 90.000 mensen lang. Er moet iets veranderen, maar hoe? Wat is de grens tussen normaal en abnormaal? Zou die in de toekomst ook kunnen verschuiven? En kunnen algoritmes helpen om ons geestelijk welzijn te verbeteren?

Over Tegenlicht

VPRO’S Tegenlicht houdt al bijna twintig jaar de vinger voor je aan de pols. Praat mee over hoe politieke, economische, maatschappelijke, technologische en wetenschappelijke ideeën en trends onze samenleving beïnvloeden. Elke maandag na de uitzending ga je in gesprek met Utrechters en een speciale gast over wat de ontwikkelingen voor jou en Utrecht betekenen. 

Uitzending Gewoon gek zondag 1 maart, NPO 2, 22.05 uur 

Gasten op 2 maart

Bij deze Meetup ga je in gesprek met de volgende gasten:

  • Regisseur Soraya Pol dook eerder als researcher diep in de wereld van revalidatiecentrum Heliomare, voor de alom geprezen documentaire ‘Stuk’.
  • Jules Tielens zoekt buiten de gebaande paden naar nieuwe standaarden in zorg voor mensen die psychisch kwetsbaar zijn.
  • Carlijn Mol vertaalt met doodgewoon borderline haar ervaringen in muziek- en videoproducties, en is als ervaringsdeskundige werkzaam in de jeugd-GGZ.
  • Joe van der Eerden analyseert kritisch hoe historisch gevormde normatieve aannames ons beeld van en onze kennis over depressie bepalen.

Praktische informatie:

Let op: In verband met de verhuizing van de Centrale Bibliotheek is deze Meetup eenmalig in het Stadhuis op de Stadhuisbrug 1.

  • 19.00 uur: herhaling van de Tegenlicht uitzending (optioneel) 
  • 20.00 - 21.30 uur : Meetup, discussie met gasten en publiek
  • 21.30 -22.00 : napraten (optioneel)

Deze meet up is een onderdeel van de serie Tegenlicht Meet Up Utrecht, een samenwerking tussen de Bibliotheek Utrecht en de VPRO, met medewerking van een aantal professionele vrijwilligers. meer informatie

Kijk voor de meest actuele informatie op https://www.facebook.com/tegenlichtmeetuputrecht