Tegenlicht Meet Up - Goed geld verdienen

21 september 2020, van 19:00 tot 22:00 | De Bibliotheek Neude - Theater

Kosten: Gratis - reserveren verplicht

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

VPRO’S Tegenlicht onderzoekt op eigenzinnige wijze de (inter)nationale ontwikkelingen die de wereld van morgen vormgeven. Praat daarover verder, elke maandagavond na de uitzending, met deskundige gasten en medebezoekers.

Goed geld verdienen

De coronacrisis heeft pijnlijk blootgelegd wie die ‘corporate villains’ zijn. Welke bedrijven zich de afgelopen jaren – onder druk van aandeelhouders – blindstaarden op korte termijn winstmaximalisatie, maar vrijwel direct in financiële problemen kwamen toen COVID-19 wereldwijd de kop op stak. Sommigen moesten bij overheden aankloppen voor staatssteun. In het licht van deze gebeurtenissen kondigde The Financial Times ‘het einde van het aandeelhouderskapitalisme’ aan. Zelfs de conservatieve krant zag in dat het anders moest. Gelukkig experimenteert een voorhoede van ondernemers met nieuwe bedrijfsmodellen die stabiliteit, verantwoordelijkheid en continuitiet als leidraad nemen en niet enkel het creëren van maximale aandeelhouderswaarde. In ‘goed geld verdienen’ gaat VPRO Tegenlicht op zoek naar nieuwe bedrijfsmodellen die de economie crisisbestendig(er) maken. 

Praktische informatie:

Deze Meetup vindt plaats in de Bibliotheek Neude.

  • 19.00 uur: herhaling van de Tegenlicht uitzending (optioneel) 
  • 20.00 - 21.30 uur: Meetup, discussie met gasten en publiek
  • 21.30 -22.00: napraten met een drankje

Deze meet up is een onderdeel van de serie Tegenlicht Meet Up Utrecht, een samenwerking tussen de Bibliotheek Utrecht en de VPRO, met medewerking van een aantal professionele vrijwilligers. meer informatie

Kijk voor de meest actuele informatie op https://www.facebook.com/tegenlichtmeetuputrecht

 

Coronarichtlijnen

In verband met het coronavirus gelden er speciale richtlijnen als je naar de bibliotheek komt om materialen te lenen of een activiteit te bezoeken. Lees hier alles over de richtlijnen.