Tegenlicht Meet Up l Vrijheidsstrijders

27 maart 2023, van 19:00 tot 21:30 | Bibliotheek Neude | Theater

Kosten: Gratis, wel reserveren

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

VPRO’S Tegenlicht onderzoekt op eigenzinnige wijze de (inter)nationale ontwikkelingen die de wereld van morgen vormgeven. Praat daarover verder, een week na de uitzending, met deskundige gasten en medebezoekers.

Deze Meet Up

Wat betekent ‘vechten voor de vrijheid’ anno 2023 in Nederland? Wordt onze vrijheid bedreigd? Worden onze waarden bedreigd, en welke waarden zijn dat dan? Zijn we bereid daarvoor te vechten? Tijdens de Meet Up op 27 maart praten we na over de VPRO Tegenlicht uitzending ‘Vrijheidsstrijders’ (op 23 maart om 20.30 uur te zien op NPO 2 en online al vanaf 19 maart).

Een jaar na de inval van Rusland in Oekraïne, houdt VPRO Tegenlicht zich de hele maand maart bezig met vrijheid, democratie en Westerse waarden in de context van de oorlog aan de Europese Oostgrens. Naast de tv-uitzending biedt VPRO Tegenlicht achtergrondinformatie, interviews en duiding over de situatie waar Oekraïne en Europa zich in bevinden.

Deze Meet Up biedt de kans om mee te praten: wat betekent vrijheid voor jou? Zou je bereid zijn om de wapens op te pakken? Of zou je dat nooit doen? Op welke manieren kan je als burger vechten voor onze waarden?

In het gastenpanel nemen deze keer plaats:

William de Bruijn, VPRO Tegenlicht researcher voor de uitzending
Dr. Christiaan Harinck, docent (militaire) geschiedenis aan de Universiteit Utrecht
Cinta Depondt, Oost-Europa en Eurazië-specialist bij PAX
Ank van Harinxma, humanistisch geestelijk verzorger bij het ministerie van Defensie

Reserveer je kaartje

Let op: van 19.00 tot 20.00 uur wordt de uitzending herhaald, de meet-up is van 20.00 tot 21.30 uur. Je mag ook alleen bij de Meet Up aansluiten om 20:00 uur.

Deze meet up is een onderdeel van de serie Tegenlicht Meet Up Utrecht, een samenwerking tussen de Bibliotheek Utrecht, de VPRO en een groep professionele vrijwilligers. meer informatie

Kijk voor de meest actuele informatie op https://www.facebook.com/tegenlicht030

Livestream via YouTube

Je kunt de Meet Up ook volgen via de livestream.