Tentoonstelling: Ameliswaardig

5 december 2023 t/m 31 december 2023 | Bibliotheek Neude - Tentoonstellingswand 2e etage (tijdens openingstijden)

Kosten: Gratis

Het Huis van Betekenis presenteert: Ameliswaardig. Vijf tekenaars onderzochten de impact van mensen op de natuur vanuit verschillende invalshoeken.

Ooit een oerbos nu een Utrechts landgoed met een geliefd bos, én een snelweg erdoorheen. De A27 is onderwerp van felle discussies, nu weer, met een plan voor verbreding van de weg. Wat nu beslist wordt heeft gevolgen voor de natuur, het verkeer of voor de boeren in de omgeving. Tekenaars en creatieven zetten zich in om dit complexe vraagstuk te ontwarren en een constructieve dialoog mogelijk te maken.

De vraag 'wat is de impact van mensen op de natuur' kun je niet zomaar beantwoorden. Het hangt er ook van af aan wie je het vraagt. Vijf tekenaars gingen open en objectief op onderzoek uit. Elk vanuit één van de invalshoeken die spelen in Amelisweerd: weggebruikers, natuur, boeren, geschiedenis en politiek. De getekende reportages zijn te zien in deze tentoonstelling en brengen de verschillende standpunten en belangen bij elkaar in beeld. Door tekenaars Tyra van Mossevelde, Bob Mollema, Katja Fred, Eva Hilhorst, Albert Hennipman.

Naast de reportages verbeelden zes andere tekenaars hun kijk op de verbondenheid van mensen en natuur: Eline Schipperen, Lotte Dijkstra, Timon Vader, Timber Sommerdijk, Paco Kamil, Aida de Jong, Patz van der Sloot.

Op zaterdag 16 december zitten tekenaars voor je klaar in Bibliotheek Neude voor workshops en gesprekken. Lees hier meer.

Lees meer over het Huis van Betekenis


Dit is een Door en voor Utrechters - programma. De bibliotheek is een plek voor iedereen. Kom langs en laat je verrassen door een activiteit of evenement georganiseerd door en voor Utrechters. Wil jij ook iets delen in de bieb? Mail dan naar doorenvoorutrechters@bibliotheekutrecht.nl en we bespreken samen je ideeën en de mogelijkheden.