Tentoonstelling: De wijde wereld in

10 september 2023 t/m 24 september 2023 | Bibliotheek Neude - Tentoonstellingswand (2e etage) - tijdens openingstijden

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Samen met kunstschilder/illustrator Pallieter Hutschemakers heeft Jacques Vriens een nieuw prentenboek gemaakt: De wijde wereld in. Het is een Zuid-Limburgs verhaal over twee jonge dassen die stiekem hun hol verlaten en de wijde wereld in trekken. Tien van de prachtige illustraties uit dit boek zijn tentoongesteld in Bieb Neude. Wanneer je het dassenspoor volgt vanaf de jeugdafdeling, kom je bij de tentoonstelling terecht. Speur je mee en kom je kijken?

Pallieter en Jacques wonen allebei in Zuid-Limburg en wandelen er graag door de heuvels en de bossen. Eén van hun favoriete dieren is de das die daar nog veel voorkomt. In dit prentenboek met schitterende illustraties komt dit allemaal samen.

10 Van deze prachtige illustraties zijn tentoongesteld in Bieb Neude. Wanneer je het dassenspoor volgt vanaf de jeugdafdeling, kom je bij de tentoonstelling terecht. Speur je mee en kom je kijken?

Het verhaal kun je in de bibliotheek ook beluisteren. Jacques Vriens heeft het voor je ingesproken. Uiteraard is het boek ook te leen.

Over het boek

De dasjes Bas en Bes willen niets liever dan op pad gaan, maar voorlopig moeten ze binnen blijven. Daar hebben ze helemaal geen zin in, dus sluipen ze stiekem het dassenhol uit. Met eigen ogen zien ze dat het bos vol gevaren zit! Zoals die grote uil die naar ze gluurt en de hond die onverwachts opduikt. Bas wil terug naar huis, maar Bes is onverschrokken. Gelukkig zijn er ook dieren die helpen, zoals het brutale Sloddervosje en de brommende bever. Langzaam raken de dasjes meer vertrouwd met de grote dierenwereld. Maar dan wordt het donker en kunnen ze hun veilige hol niet meer terugvinden. En vanuit een grote kastanje loert het gevaar…

Over Jacques Vriens

Jacques Vriens woont in Gronsveld en is behalve kinderboekenschrijver, ook toneelschrijver en -regisseur. De afgelopen 40 jaar zijn er ruim vier miljoen boeken van hem verkocht. Een aantal van die boeken is ook verfilmd of verwerkt tot een tv-serie. Pallieter Hutschemakers woont en werkt in Maastricht. Hij studeerde illustratieve vormgeving en vrij schilderen aan de kunstacademie, en werkt als kunstschilder.