Tentoonstelling van Utrechtse illustrator Daphna Kato

26 mei 2023 t/m 17 juli 2023 | Bibliotheek Zuilen

Kosten: Gratis | tijdens openingstijden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

campagnebeeld

Ontdek het werk van de Utrechtse illustrator Daphna Kato tijdens de Kunstroute De Wijk In! Zuilen georganiseerd door ZIMIHC theater. Twintig kunstenaars exposeren op ongebruikelijke plekken in de wijk en maken van een alledaags ommetje een bijzondere gebeurtenis.

De wandeling begint en eindigt bij ZIMIHC theater Zuilen, maar je kunt beginnen waar je wilt. Dus óók waar je de vorige keer gebleven bent. Om kostbaar dataverkeer te voorkomen, kun je de route het beste van tevoren downloaden op een plaats met Wifi. Download de Izi travel app hier.

  • Neem een koptelefoon mee, want dichter Linde Suzanne begeleidt je met mooie woorden langs de kunstwerken.

Over Daphna Kato


Daphna Kato is een illustrator uit Utrecht. Haar werk is dromerig en conceptueel. Ze maakt illustraties in opdracht en verkoopt daarnaast prints voor aan de muur en ansichtkaarten. In haar tekeningen speelt ze met de werkelijkheid, met lijnen en met lichaamstaal. Tentoongesteld zijn onder andere illustraties uit de series Glad to be Home, Polar, Acrobats, Open Water en Pursuit. In Glad to be Home zie je een meisje met haar hond tegen de kachel zitten terwijl de muren haar omarmen, in Polar zie je zwemmers op ontdekkingstocht door koude oceanen en in Open Water door warmere wateren,  in de serie Pursuit verandert een vrouw in een mot en een man in een krab om zo dieren te trotseren en in de serie Acrobats stelen lenige circusartiesten de show. Daphna Kato is gefascineerd door mensen, hun gedrag en hun relatie met de natuur.

Lees meer over haar projecten op haar website.