Theatervoorstelling: Yvonne Keuls speelt Mevrouw mijn moeder [Uitverkocht]

27 november 2022, van 15:00 tot 17:00 | Bibliotheek Neude | Theater

Kosten: 5 euro lid/10 euro niet lid

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Tijdens Nederland Leest treedt schrijver Yvonne Keuls (91 jaar) op met een speciale toneelbewerking van haar boek Mevrouw mijn moeder, waarin ze zelf alle rollen vertolkt.

Yvonne Keuls (1931) werd geboren in het toenmalige Nederlands-Indië en kwam op zevenjarige leeftijd naar Nederland. Ze heeft meer dan negentig publicaties op haar naam staan, van toneelstukken en hoorspelen tot literaire televisiebewerkingen en romans. Midden jaren zeventig brak ze door bij het grote publiek met haar ‘sociale romans’, zoals Jan Rap en z’n maat en Het verrotte leven van Floortje Bloem. Veel van haar boeken werden bekroond en zijn uitgegroeid tot klassiekers van de Nederlandse literatuur. In december 2021 vierde Yvonne Keuls haar negentigste verjaardag en onlangs verscheen Gemmetje Victoria, een roman over een jonge vrouw die Keuls ontmoette in het opvanghuis waar ze vrijwilligerswerk verrichtte.

Tijdens Nederland Leest treedt Yvonne Keuls op met een speciale toneelbewerking van Mevrouw mijn moeder, waarin ze zelf alle rollen vertolkt. De voorstelling duurt ongeveer 60 minuten. Daarna 15 á 20 minuten pauze en vervolgens vragen uit de zaal.