Wijkwandelingen: 16 en 23 april

23 april 2022, van 13:00 tot 15:30 | Bibliotheek Kanaleneiland, Bibliotheek Oog in Al, Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum, Bibliotheek Zuilen, Bibliotheek Overvecht, Bibliotheek Tuinwijk

Kosten: Gratis, wel aanmelden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Wandel mee langs Utrechtse wijkbibliotheken met theatermaker Tjerk Ridder en zijn ezel Lodewijk!

Op zaterdag 7 en zondag 8 mei speelt Tjerk Ridder zijn voorstelling Bonne Route in Bibliotheek Neude. Maar vóór de voorstelling in de Neude plaats zal vinden, loopt Tjerk met Lodewijk op 16 en 23 april twee wandelroutes langs zes wijkbibliotheken dwars door zijn geliefde woonplaats Utrecht. Hij nodigt, samen met de bibliotheek, jou en jouw mede-buurtbewoners uit om een stuk mee te wandelen. Dat kan zo lang of kort zijn als jij wilt. Onderweg wacht bij iedere wijkbibliotheek een korte performance van een schrijver, singer-songwriter of kunstenaar uit de wijk.  

Tjerk onderzoekt op speelse wijze de vraag: wat is solidariteit vandaag de dag in Utrecht, Nederland en in Europa? En is nieuwsgierig naar wat delen voor jou betekent. Wat deel jij (en wat niet), in jouw straat, wijk, stad,  land en in Europa. De ervaringen die Tjerk opdoet tijdens deze wandelingen komen terug in zijn voorstellingen tijdens het Weekend van de Dag van Europa op zaterdag 7 en zondag 8 mei 2022. 

Loop mee! 

Zaterdag 23 april - Utrecht Noord-Oost route: Bibliotheek Zuilen (13.00), Bibliotheek Overvecht (14:00 uur) en Bibliotheek Tuinwijk (15.30  uur)

Meld je aan