Toevallig groen, Zaailingen van de stad

6 november 2023 t/m 2 december 2023 | Bibliotheek Neude - 2e etage tentoonstellingswand en begane grond

Kosten: Gratis, tijdens openingstijden

Een kunst-groen project van kunstenaar Hans van Lunteren. Stedelijk groen bestaat vooral uit aangelegde tuinen, parken, bomen en plantsoenen. Maar de natuur kiest zelf ook plekken uit in de stad waar ze haar eigen oerkracht laat zien. Op de meest onverwachte plekken duiken struiken of bomen op die spontaan zijn ontkiemd: zaailingen.

Meestal tref je ze aan in luwteplekken of verlaten stukjes grond waar geen of nauwelijks onderhoud plaatsvindt. Op deze plekken, waar er minder menselijke regie is, voel je het spanningsveld tussen de functionele ruimte en de natuur die zich daar weer probeert in te weven. Met deze foto’s wil Hans de spontaan opgekomen zaailingen van bomen en heesters uit hun anonimiteit halen door ze onder de aandacht te brengen als een waardevolle toevoeging in de stedelijke vergroening.

Met de introductie van de statuslabel ‘Zaailing Gewenst’ biedt Hans aan mede-Utrechters de mogelijkheid om actief te participeren in deze vorm van vergroening van de stad. Neem een statuslabel mee!

Op dinsdag 21 november geeft Hans van Lunteren een lezing over dit project in het Wilde Stadscafé. Om 20.00 uur in de collegezaal van Bibliotheek Neude. Lees meer.


- Kunstenaar Hans van Lunteren

Dit is een Door en voor Utrechters - programma. De bibliotheek is een plek voor iedereen. Kom langs en laat je verrassen door een activiteit of evenement georganiseerd door en voor Utrechters. Wil jij ook iets delen in de bieb? Mail dan naar doorenvoorutrechters@bibliotheekutrecht.nl en we bespreken samen je ideeën en de mogelijkheden.