Tussen de Regels: Lize Spit en Haroon Ali (podcast)

11 juni 2021, van 09:00 tot 23:45 | Online (via de Biep Biep Podcast)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Tijd voor een nieuwe editie van de literaire podcast met Oscar Kocken. Schrijvers doen een boekje open en gaan op zoek naar de zin van het verhaal. Deze keer zijn Lize Spit en Haroon Ali te gast.

Haroon Ali 

Haroon Ali (1983) is journalist voor onder meer de Volkskrant, Trouw en Het Parool. Hij schrijft voornamelijk over cultuur, diversiteit en de tijdgeest. Ali heeft een Pakistaanse vader en een Nederlandse moeder, en werd islamitisch opgevoed. Hij deed afstand van zijn geloof toen hij op zijn 21ste uit de kast kwam als homo. Over die botsende identiteiten schreef Ali het non-fictieboek 'Half', dat in september 2020 verscheen bij De Bezige Bij. Ali woont al zijn hele leven in Amsterdam, maar reisde voorheen de wereld rond als reisjournalist, voordat de coronacrisis hem dwong om dichter bij huis te blijven. 

Lize Spit

Lize Spit (1988) groeide op in de Antwerpse Kempen, maar woont sinds 2005 in Brussel. Ze behaalde een master Scenarioschrijven aan het RITSC. Ze won zowel de publieks- als juryprijs bij write Now! in 2013.  Haar proza en poëzie verscheen in verschillende literaire tijdschriften. In 2016 verscheen haar debuutroman ‘Het Smelt’, waarvan meer dan 215 000 exemplaren werden verkocht. Er volgden vertalingen in vijftien landen en een verfilming. Het boek won de Bronzen Uil, de Boekhandelsprijs, de Hebban-Debuutprijs, werd NRC boek van het jaar en haalde de shortlist van de Libris Literatuurprijs en de Premio Strega Europeo. In december 2020 verscheen haar tweede roman ‘Ik ben er niet’.  Lize Spit werkt als gastdocent creatief schrijven voor LUCA School Of Arts en RITSC. Ze is columnist bij De Morgen. 

11 juni online via Spotify en Soundcloud
Let op: De podcast verschijnt op vrijdag 11 juni op het Spotifykanaal van de Biep Biep Podcast. Geen Spotify? Beluister de podcast dan vanaf 11 juni op Soundcloud.

Alvast in de stemming komen? Luister dan alvast naar andere afleveringen van de  Tussen de Regels-podcast, waarin Oscar Kocken in gespek gaat met verschillende schrijvers, waaronder Clarice Gargard, Rodaan Al Galidi en David van Reybrouck.

Coronarichtlijnen

In verband met het coronavirus gelden er speciale richtlijnen als je naar de bibliotheek komt om materialen te lenen of een activiteit te bezoeken. Lees hier alles over de richtlijnen.


Foto boven: Lize Spit (door Roos Pierson)
Foto onder: Haroon Ali (door Nosh Neneh)