Uit je dakloos

10 oktober 2023, van 19:30 tot 22:00 | Bibliotheek Neude - Theater

Kosten: Gratis, wel reserveren

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Uit je Dakloos wil stigma's rondom dakloosheid wegnemen en verborgen dakloosheid aan de orde stellen. Met een gevarieerd programma schijnen we ons licht op Utrechters die op zoek zijn naar een woning. Met o.a. een voorstelling van zanger Hans de Booij.

Niet iedereen kan als dertiger bij zijn ouders blijven wonen. Of vindt na een scheiding jarenlang een logeerplek bij vrienden. Zonder vangnet, of als het vangnet is uitgeput, kan je dakloos raken.

Een speciaal onderdeel van de avond is de voorstelling ‘Het wordt niets zonder jou’ van zanger Hans de Booij en zijn biograaf Sander van Leeuwen. Een kwetsbare en tegelijk vrolijke voorstelling over roem en succes, maar ook over pijnlijke relaties, bijna-doodervaringen, dreigende dakloosheid en eenzaamheidsgevoelens. De voorstelling is mede mogelijk gemaakt door Utrecht Omarmt.

Daarnaast bespreekt Willem van Sermondt van het Kansfonds hoe we dakloosheid eigenlijk meten en daarnaast komen een aantal initiatieven aan het woord die bijdragen aan de oplossingen van woningnood. (Foto Hans de Booij door Wouter Keuris Fotografie)

Reserveer je ticket

Kom ook kijken naar de tentoonstelling: Zie jij wie dakloos is en wie niet? op de 2e etage van de Bieb. De campagne is een initiatief van het Museum of Humanity in samenwerking met Giveme5 van The Present Movement. En zijn er diverse spreekuren waar je gratis terecht kunt:

  • 14.00 - 17.00 uur: Inloopspreekuur digitale overheidszaken – Postzaal 1, 2e etage
  • 16.30 -18.00 uur: Inloopspreekuur: U Centraal: Geldzaken – Postzalen 2&3, 2e etage
  • 16.30 -18.00 uur: Inloopspreekuur: Buurtteams: Dreigende Dakloosheid – Postzalen 2&3, 2e etage 

Uit je Dakloos is een programma van de Tussenvoorziening, Lister, het Leger des Heils, de Utrechtse woningcorporaties Portaal, Woonin, SSH, Bo-Ex, Cazas Wonen en Habion en de gemeente Utrecht.