Utrecht Maakt Kennis: Vergeet me niet

25 mei 2022, van 19:30 tot 21:00 | Bibliotheek Neude | Theater

Kosten: Gratis, wel reserveren

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Wist je dat 1 op de 5 mensen in zijn leven dementie krijgt? (En slecht nieuws voor de vrouwen onder ons: voor jullie is dit zelfs 1 op de 3!) Geen mens wil vergeten, laat staan vergeten worden. Daarom gaat deze editie van Utrecht Maakt Kennis – georganiseerd door Podium, het cultureel studentenplatform van Hogeschool Utrecht – over de toekomst van ons allemaal! Met de 22-jarige zorgvernieuwer Teun Toebes, HU-onderzoeker Jacoba Huizenga en zangeres Manon Kroezen.

Teun Toebes (foto) maakte op 21-jarige leeftijd de gedurfde keuze om op de gesloten afdeling van een verpleeghuis te gaan wonen. Over zijn ervaringen schreef hij het boek Verpleegthuis. Teun is op missie om het leven van mensen met dementie te verbeteren en het stigma rond deze ziekte te doorbreken. 
HU-onderzoeker Jacoba Huizenga vertelt over haar promotieonderzoek waarin ze ook mensen met dementie zélf vraagt wat zij nodig hebben, onder de vlag van lectoraten Participatie Zorg en Ondersteuning en Proactieve zorg voor thuiswonende ouderen. In het onderzoek wordt gezocht naar sociale en technologische oplossingen voor een inclusievere samenleving.

Manon Kroezen maakte een voorstelling en boek over haar werk als muzikaal begeleider in een verzorghuis. De mooiste liedjes uit haar voorstelling Rudy hoort er ook nog bij brengt Manon live bij ons op het podium. 

Kennis is er om gedeeld te worden! Bij Hogeschool Utrecht worden doorlopend spannende onderzoeken uitgevoerd over maatschappelijke vraagstukken. In Utrecht Maakt Kennis ontdek je de tofste HU-onderzoeken van het moment. In de theaterzaal van Bibliotheek Neude zoeken we tot op de bodem uit wat dit onderzoek ons kan leren over de wereld waarin we leven. De presentatie is in handen van theatermaker Patrick Nederkoorn.

“Alleen als wij de mens blijven zien, zal hij nooit verdwijnen.” – Teun Toebes