Utrecht maakt Kennis: de AI-revolutie

28 oktober 2021, van 16:00 tot 17:30 | Bibliotheek Neude | Theater

Kosten: Gratis, wel reserveren

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Kennis is er om gedeeld te worden. Bij Hogeschool Utrecht worden doorlopend spannende onderzoeken uitgevoerd om oplossingen te zoeken voor maatschappelijke vraagstukken. Dit keer over de AI-revolutie. Presentator en cabaretier Patrick Nederkoorn vraagt zijn gasten het hemd van het lijf.

Kunstmatige intelligentie zal grote revoluties gaan ontketenen. Lector Stefan Leijnen is te gast om daar alles over te vertellen. Wat is het verschil tussen een normale computer en AI? Hoe zorgen we dat AI-systemen niet slimmer worden dan wij zelf? En hoe zal AI onze levens gaan veranderen?

Jurist Marlies van Eck vertelt over de juridische keerzijden van AI-toepassingen door overheidsinstanties. Ervaar ook hoe AI op adembenemende wijze tot kunst kan worden gemaakt. Samen kijk je naar de danssolo Airman op video en hoor je van choreograaf David Middendorp - finalist 'America's Got Talent' 2014 - over zijn danswerk waarin mens en technologie ultiem samensmelten! In Utrecht Maakt Kennis maakt het publiek kennis met de tofste HU-onderzoeken van het moment. Iedere maand kom je meer te weten over een onderzoek uit een van de onderzoeksgebieden Gezond en Duurzaam Leven, Digital Business & Media, Leren & Innoveren of Sociale Innovatie.

Utrecht maakt Kennis wordt georganiseerd door Podium, het cultureel studentenplatform van Hogeschool Utrecht.


Bekijk een teaser van Airman van choreograaf David Middendorp.