Utrechts Requiem speelt Kanaries (première)

10 november 2023, van 20:30 tot 22:00 | Bibliotheek Neude - Theater

Kosten: €5 lid/niet-lid

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Je kent misschien wel iemand die ’het niet meer trekt’. Iemand met een burn-out, paniekstoornissen of die het op een andere manier moeilijk vindt om mee te doen. Of herken je dit zelf? Sommige mensen zijn gevoeliger voor de manier waarop wij de samenleving hebben ingericht. Als zij uitvallen is het misschien eens tijd om je achter de oren te krabben. Welk verhaal vertellen zij, wat betekent dat voor onze samenleving en hoe draag ik er zelf aan bij? Net als kanaries in de kolenmijn, zijn het deze mensen die ons waarschuwen.

Stichting Utrechts Requiem speelt Kanaries. Tijdens Kanaries gaan we luisteren naar zes mensen met een pittige geschiedenis. Ze staan zelf op het podium, tussen professionele zangers en topmusici, om hun levensverhaal voor het voetlicht te brengen. Vier componisten van naam schreven de muziek. De première is op 10 november bij ons in de Bibliotheek Neude en de tournee - van meer dan 20 voorstellingen - sluit af met twee concerten in TivoliVredenburg op  31 maart.

Credits

Hoofdpersonen: Edwin, Varma, Jeroen, Dunya, Thomas, Jurre. Libretto: Herman van Tongerloo. Composities: Joost Kleppe, Lucas Wiegerink, Primo Ish-Hurwitz, Amarante Nat. Uitvoerenden: Jelte van Andel, Robbrecht van Cauwenberghe, Lars Wouter van den Oudenweijer, Jellantsje de Vries, Ingrid Nugteren, Maria Goetze, Rosina Fabius, Helena van heel, Jonathan Ploeg, Dierick Aartsen, Gulian van Nierop, Jeroen Spitteler. Artistieke leiding: Ellen Blom. Partners: Stut Theater, Lister, KunstenHuis Idea.

Reserveer je ticket