Vamos Spinning!

13 augustus 2022, van 12:00 tot 18:00 | Bibliotheek Neude - Grote hal

Kosten: € 12,50 lid/€ 15 niet-lid (voor overige kortingen zie 'Praktische informatie')

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Altijd al eens willen spinnen op flamenco of de klanken van castagnetten? Spring op de fiets, sluit je aan bij het peloton van de Vuelta en kom spinnen in Spaanse sferen met livemuziek. Dit jaar is de start van La Vuelta Holanda in Utrecht. Vlak voor de start van het wielerevenement, kan je op unieke locaties langs de route van de Vuelta in de provincie Utrecht spinnen, begeleid door livemuziek. Zo ook in de Grote hal van bieb Neude. Dus trek je fietsbroek aan, pak je bidon en vámonos spinning!

Fier en Vaandel Fietscafé van Wielerplatform Utrech

Op 13 augustus is er voor, tussen en na de spinningrondes in de Grote hal een Fier en Vaandel Fietscafé. Gespreksleider Friso van Wiersum ontvangt tussen de spinning sessies door gasten en gaat in gesprek over wielrennen, literatuur en kunst in Utrecht. Edwin Winkels (Spanje kenner, schrijver, wielerjournalist en oud-Utrechter) en oud-wielrenner Marc De Maar (3x deelname Vuelta) schuiven aan! Er is aandacht voor wielerpoëzie en Utrecht als fietsstad. Verder zijn o.a. Deborah Blekkenhorst (Radio1 - De Proloog), Paul Feld (ex-wielerjournalist, theatermaker), ontwerper Max Kisman en kunstenaar Britt Doornbosch te gast. Zij zullen vertellen over hun bijdragen aan het project Fier en Vaandel. 10 nieuwe vaandels voor alle wijken van Utrecht die zijn geïnspireerd op hun eigen ervaringen als bewoner van Utrecht of verhalen en gedichten over hun wijk. Tijdens het Fietscafé worden de vaandels die door 10 ontwerpers/kunstenaars zijn gemaakt feestelijk onthuld.

Praktische informatie

Kies bij het reserveren van een kaartje voor een tijdslot. Leden van Sportcity, van Theo Meijer Sport, van wielerverenigingen en leden van Bibliotheek Utrecht en Bibliotheekleden bij KunstenHuis Idea krijgen een korting van € 2,50.

Lees meer over Vamos Spinning en bekijk alle praktische informatie

Reserveer je kaartje | 12.00 uur

Reserveer je kaartje | 14.00 uur

Reserveer je kaartje | 16.00 uur


Oud-wielrenner Marc De Maar (l) en Journalist Edwin Winkels © Rob Becker