Vrijdag Live! Broese

11 maart 2022, van 17:30 tot 18:30 | Bibliotheek Neude - Grote hal

Kosten: Gratis, inloop

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Origineel het weekend inluiden? Kom dan naar het vrijmibo-alternatief van de bieb. Elke week organiseert een andere club deze talkshow. De gemene deler? Nieuwtjes, weetjes en achtergronden over Utrecht. Begin je weekend in ons mooie stadsie goed met De Dakhaas, De Nuk, Broese, De Tafel van Utrecht of Jeroen Wielaert.

Broese

Wie zit er eigenlijk achter de bekendste boekverkoper van stad? Broese komt naar de bieb in de vorm van bedrijfsleider Grietje Braaksma. Als bespreker van het ‘Boek van de Week’ op NPO4 en bestuurslid ‘Bijzondere collecties’ bij de Universiteit van Amsterdam kent ze haar boeken. Vertrouw deze vrijdag dus maar op haar. Ze neemt je mee langs de beste kinderboeken, thrillers, non-fictie, poëzie en literatuur. Geen genre te gek.

(foto links: Anne Sasbrink - rechts: Anne Eekhout door Keke Keukelaar)

Anne Eekhout

Niet vaak wordt een Nederlandse roman zo snel en zo vaak verkocht aan het buitenland. De rechten van de roman Mary van Anne Eekhout zijn inmiddels aan meer dan 10 landen verkocht, oa Amerika, Engeland, Duitsland, Italië en Frankrijk. Het verhaal van een jonge Mary Shelley, hoe zij op haar veertiende in Schotland de inspiratie vond die haar vier jaar later Frankenstein deed schrijven. Eén van de iconische griezelboeken uit de wereldliteratuur, of misschien wel de eerste sciencefiction roman. Genoeg te vragen dus aan Anne Eekhout!

Nederlands Dagblad:  ‘Mary is zeer aangrijpend. Net als in haar drie eerder verschenen romans is Anne Eekhout in dit nieuwe werk een meesterlijke stilist. Haar zinnen zijn een genot, haar beelden en vergelijkingen zijn vrijwel altijd in de roos en het verhaal houdt de lezer in een ijzeren greep. Mary is een uitzonderlijk goed boek.'

Anne Sasbrink

Utrecht is een stad met veel asfalt, bakstenen en stoeptegels en dat is te zien op drie grote stadspleinen: Het Domplein, de Neude en het Jaarbeursplein. En dat terwijl groen zo enorm belangrijk is voor mens, dier en de Aarde. Om de stad in tijden van klimaatverandering leefbaar te houden, pleit de Partij voor de Dieren voor radicale vergroening én een nieuwe relatie met dier en natuur. Op kleine schaal door bijvoorbeeld te spreken over stoepplantjes in plaats van onkruid. Op grote schaal om pandemieën te voorkomen, veroorzaakt door onze omgang met dieren en natuur waardoor infecties overspringen van dier op mens. Anne Sasbrink, gemeenteraadslid, is van de partij!

Inloop met borrel vanaf 17.00 uur.

Lees alles over Vrijdag Live!

Boekentips