Vrijdag Live! Broese

1 oktober 2021, van 17:30 tot 18:30 | Bibliotheek Neude - Noda

Kosten: Gratis, inloop

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Origineel het weekend inluiden? Kom dan naar het vrijmibo-alternatief van de bieb. Elke week organiseert een andere club deze talkshow. De gemene deler? Nieuwtjes, weetjes en achtergronden over Utrecht. Begin je weekend in ons mooie stadsie goed met De Dakhaas, De Nuk, Broese, De Tafel van Utrecht of Jeroen Wielaert. 

Broese

Wie zit er eigenlijk achter de bekendste boekverkoper van stad? Broese komt naar de bieb in de vorm van bedrijfsleider Grietje Braaksma. Als bespreker van het ‘Boek van de Week’ op NPO4 en bestuurslid ‘Bijzondere collecties’ bij de Universiteit van Amsterdam kent ze haar boeken. Vertrouw deze vrijdag dus maar op haar. Ze neemt je mee langs de beste kinderboeken, thrillers, non-fictie, poëzie en literatuur. Geen genre te gek.

Koen Caris over zijn debuutroman Stenen eten

Gast deze week is Koen Caris. Na schrijfervaring te hebben opgedaan bij o.a. BNNVARA begon Koen Caris onlangs aan zijn eigen werk. De beklemmende debuutroman Stenen eten werd geprezen door het Parool. 

In ‘Stenen eten’ wordt het dorp van de 17-jarige Ben opgeschrikt door een reeks zelfmoorden onder de jongeren. Drie jaar eerder maakte zijn oudere zus een einde aan haar leven. De zelfmoorden blazen het smeulende verdriet van Ben opnieuw aan en zetten hem in het middelpunt van een mysterie waarmee hij niets te maken wil hebben. Tijdens een hittegolf die de dorpsgenoten van binnenuit droogkookt, wordt Ben gedwongen om zijn gevoelens van schuld en schaamte omtrent de dood van zijn zus onder ogen te zien. ‘Stenen eten’ is een beklemmende roman over hoe verdriet en verveling een groep jongeren kunnen laten ontsporen. En over waarom mensen met dezelfde pijn elkaar niet altijd goed kunnen helpen.

Koen Caris (1988) is theater- en hoorspelmaker. Hij schreef voor onder andere BNNVARA, VPRO, Theater Bellevue, Hummelinck Stuurman Theaterbureau en De Hoorspelfabriek. Zijn werk werd genomineerd voor de Zilveren Reismicrofoon en de Prix Europa. Stenen eten is zijn debuutroman.

Inloop met borrel vanaf 17.00 uur.

Lees alles over Vrijdag Live