Vrijdag Live! De Dakhaas praat

25 maart 2022, van 17:30 tot 18:30 | Bibliotheek Neude - Grote hal

Kosten: Gratis, inloop

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Origineel het weekend inluiden? Kom dan naar het vrijmibo-alternatief van de bieb. Elke week organiseert een andere club deze talkshow. De gemene deler? Nieuwtjes, weetjes en achtergronden over Utrecht. Begin je weekend in ons mooie stadsie goed met De Dakhaas, De Nuk, Broese, De Tafel van Utrecht of Jeroen Wielaert. 

De Dakhaas praat

Onafhankelijk magazine De Dakhaas gaat 3D. Presentatoren Ties Timmers en Elja Looijestijn praten met Utrechtse makers – kunstenaars, ontwerpers, muzikanten, illustratoren en schrijvers – over hun drijfveren, struikelblokken en hun band met de stad. Studio Ski tekent live wat er allemaal gebeurt en alles wordt muzikaal omlijst door onze definitief onnavolgbare biebband Boterboter.

Jaya Pelupessy

Bij de Utrechtse kunstenaar en fotograaf Jaya Pelupessy is het maakproces onderdeel van zijn werk. Hij ontwikkelt geheel eigen technieken en combineert in zijn nieuwste werk fotografie met zeefdruk. Zijn collage-achtige beelden slaan een brug tussen heden en verleden en zijn nu in het Centraal Museum te zien! Elja en Ties willen weten wat hij deze week allemaal heeft meegemaakt.

Job, Joris en Marieke

Job, Joris en Marieke zijn echte wereldsterren op het gebied van animatie. De films van het Utrechtse trio wonnen vele prijzen en zelfs een Oscarnominatie. Op het Kaboom animatiefestival is hun nieuwe serie Kop op te zien. In De Dakhaas praat vertellen ze over hun bijzondere samenwerking en het universum dat ze samen hebben gecreëerd. 

Inloop met borrel vanaf 17.00 uur.

Lees alles over Vrijdag Live!