Vrijdag Live: Met de Nuk het weekend in

7 augustus 2020, van 17:00 tot 18:00 | Bibliotheek Neude - Grote Hal

Kosten: gratis

Kom het weekend origineel inluiden tijdens hét vrijmibo-alternatief van de bieb. Elke week organiseert een andere club deze talkshow. De gemene deler? Nieuwtjes, weetjes en achtergronden over Utrecht. Toegang is gratis, reserveren verplicht.

Met De Nuk het weekend in

De Nuk zoekt haar gasten in het culturele en het actuele. Gaat in gesprek, laat scherp standpunten uitwisselen, laat zingen, laat lachen, laat swingen. De aan- en afkondiging van deze talkshow wordt altijd verzorgd door ‘Het mooiste meisje van de stad’.

Bart en Cees Grimbergen
Beiden geboren Hagenezen zijn ze inmiddels volledig geworteld in Utrecht. Filmmaker Bart Grimbergen maakte zelfs recent met Floris Meinardi, De Clown van Utrereg, een film over het puur Utrechtse fenomeen Herman Berkien. Wie was de man die met Als ik boven op de Dom de klassieker van Rijk de Gooijer wereldberoemd maakte? Bart en Floris praten over hun zoektocht naar de mens
achter de grapjas. 

Journalist en programmamaker Cees Grimbergen presenteert op MAX het discussieprogramma Hollandse Zaken. Hoe denkt hij over de toon van het debat in ons land? Luisteren we nog wel naar elkaar? En wat is de rol van de journalistiek in tijden waarin fake nieuws en
vluchtige berichten op social media vaak het standpunt bepalen?  

Wekelijks op De Nuk berichten van het plandelfront. De Plandelman vertelt over het belang van je eigen straatje schoonvegen.  

Het Mooiste Meisje van de Nuk is deze keer artistieke duizendpoot Ankie Thuis. Ze is in haar leven steeds weer nieuwe richtingen ingeslagen. Hoe doe je dat?