Vrijdag Live! De tafel van Utrecht

17 september 2021, van 17:30 tot 18:30 | Bibliotheek Neude - Grote hal

Kosten: Gratis, inloop

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Origineel het weekend inluiden? Kom dan naar het vrijmibo-alternatief van de bieb. Elke week organiseert een andere club deze talkshow. De gemene deler? Nieuwtjes, weetjes en achtergronden over Utrecht. Begin je weekend in ons mooie stadsie goed met De Dakhaas, De Nuk, Broese, De Tafel van Utrecht of Jeroen Wielaert. 

De tafel van Utrecht

Nieuw bij Vrijdag Live is de Tafel van Utrecht. Landelijke actualiteiten worden lokaal besproken. Migaisa Poeketi en Leroy Lucas ontvangen bekende en minder bekende gasten uit Utrecht. Of het nu gaat over de woningmarkt, de toeslagenaffaire of een sportevenement. 

Deze vrijdag aan tafel

Het thema van deze vrijdag live editie is vluchtelingen. Een actueel onderwerp gezien de situatie in Afghanistan en de mensen die daar recent gevlucht zijn. We kijken naar de opvang van vluchtelingen hier in Nederland. Wat kunnen de Nederlandse overheid en wijzelf als samenleving beter doen om vluchtelingen op te vangen? Aan het woord komen 2 vluchtelingen uit Afghanistan. 
Daarnaast is Babah Tarawally te gast. Hij kwam zelf als vluchteling uit Sierra Leone en leidt nu vluchtelingen op. Aan hem vragen we hoe de professionele hulp er uitziet en wat voor uitdagingen vluchtelingen te wachten staan.

Inloop met borrel vanaf 17.00 uur.

Lees alles over Vrijdag Live