Vrijdag Live: Wielercafé

26 februari 2021, van 17:30 tot 18:30 | Bibliotheek Neude - Grote hal

Kosten: Gratis, wel reserveren

Kom het weekend origineel inluiden tijdens hét vrijmibo-alternatief van de bieb. Elke week organiseert een andere club deze talkshow: Broese Boekverkopers, De Nuk, RTV Utrecht met Wielaert gaat aan, De Dakhaas én - nieuw - Het Wielercafé. De gemene deler? Nieuwtjes, weetjes en achtergronden over Utrecht.

Wielercafé

Wielerplatform Utrecht presenteert: het wielercafé Utrecht. Een nieuwe serie talkshows over de liefde voor de fiets, de heroïek van de koers, technische snufjes, pedaallust en andere wielerzaken. Met uitstapjes naar literatuur, mode, voeding en muziek. Dit keer zijn te gast niemand minder dan NOS-wielerjournalisten Herman van der Zandt en Martijn Hendriks. Met hen kijken we terug op het bizarre corona-koersjaar 2020 en blikken we vooruit naar het nieuwe wielerseizoen. Wie zijn de grote kanshebbers en wat zijn de laatste roddels uit het peloton? En uiteraard hebben we het over hun podcast Tweewielers.

Zit je net niet lekker op de fiets en wil je weten hoe dat komt? Moet de stuurpen langer of het zadel een stukje omhoog? Wat is het verschil tussen reach en stack?  Een professionele bikefitter komt het ons allemaal vertellen. Een vaste waarde van het Wielercafé is het technisch kwartiertje van Rinus Spoor, fietsenmaker van Cycleworks. Hij legt uit hoe je je fiets klaarmaakt voor het nieuwe seizoen.

Ook willen we nadrukkelijk een podium bieden aan jullie verhalen. Heb je een fiets met een verhaal? Of een verhaal met een fiets? Dan vinden we het leuk als je dat komt vertellen. Aanmelden kan via info@wielerplatformutrecht.nl

En dat is nog niet alles! We doen ook een wielerquiz en er is muziek. Om kort te gaan: als je van wielrennen houdt is dit een niet te missen evenement.

Hosts: Rob van Doggenaar en Jan Eikelboom.