Warme Lievelingstruiendag

11 februari 2022, van 10:00 tot 17:00 | Bibliotheek Neude | Grote hal

Kosten: Gratis, inloop

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

campagnebeeld

Op 11 februari is het Warmetruiendag, een grote klimaatactie tegen energieverspilling. Die dag trek je je warme trui aan in plaats van dat je de verwarming hoger zet.

Op 11 februari is het Warmetruiendag, een grote klimaatactie tegen energieverspilling. Die dag trek je je warme trui aan in plaats van dat je de verwarming hoger zet. In april staat de bibliotheek in het teken van het project Mijn lievelingstrui, een programma samengesteld door Utrechters Marjolein en Nynke. Naast onder meer workshops in ambachten als breien en textiel bedrukken, een repair caf, een truienkunstwerk én een kledingbibliotheek hebben we ook een expositie onder de titel ‘Mijn Lievelingstrui’. Daarvoor zoeken we zoveel mogelijk Utrechters die zichzelf op de foto zetten in hun lievelingstrui.

Kom 11 februari tussen 14 en 17 uur naar bibliotheek Neude in je lievelingstrui. Ga op de foto bij Marjolein en Nynke, of fotografeer jezelf in lievelingstrui en plaats op instagram met #mijnlievelingstrui of @mijnlievelingstrui en je komt misschien wel in onze lievelingstruiexpositie.

In de Grote hal is er ook een inloopworkshop wol spinnen, gegeven door bieb-medewerker Elza van der Lee. De geur en het vet van het schaap voel je. Je spint een draad, het begin van je lievelingstrui. Doe mee en neem plaats achter het spinnenwiel en leer over dit bijzondere ambacht.

  • 10.00 - 17.00 uur: spinnen
  • 14.00 - 17.00 uur: foto