Het Grote Utrecht Stadsgesprek

17 oktober 2023, van 19:45 tot 21:15 | Bibliotheek Neude

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Praat mee over armoede, voedsel, bestaanszekerheid en gezondheid. Aansluitend op het Grote Utrecht Stadsdiner (meer informatie hieronder) vindt het Stadsgesprek plaats. Een mooie, belangrijke, culinaire gespreksavond in Bieb Neude.

Gasten zijn onder meer Cybille Latour (Blik&Pot), Catharina van der Veeken (coordinator Voedselbank Rivierenwijk), Saskia (ervaringsdeskundige leven van een bijstandsuitkering) en Maarten van Deursen (Utrecht Natuurlijk) die vertellen over hoe je dagelijks gezond, duurzaam en lekker kunt eten met weinig geld. Dennis van Elten (ervaringsdeskundige) vertelt over hoe een kindertijd met te weinig eten de rest van je leven be├»nvloedt. Dr Jantien van Berkel beoogt een bijdrage te leveren in het reduceren van gezondheidsverschillen, en Mirjam Gielissen (directeur basisschool De Boemerang, Ondiep) over gezondheid op school. En Charisma Hehakaya (docent/onderzoeker UMCU nieuwe medische technologie), Fred Smit (belangenbehartiger dak- en thuislozen) en huisarts Feia Hemke praten over gezondheid; een zaak van het individu of van de gemeenschap?

De presentatie is in handen van culinair journalist en presentatrice van kookprogramma's Emina Zorlak en verslaggever van EenVandaag Jordi de Jong. Met livemuziek van huisband Trio Baragan.

Kom naar het Stadsgesprek en praat mee over dit belangrijke onderwerp in onze stad, en laat je inspireren.

Reserveer hier je gratis kaartje

Het Grote Utrecht Stadsgesprek is eveneens live te volgen via een livestream en kun je via de live chat reageren. 

Het Stadsgesprek is gratis, maar doe vooral een donatie aan Geef om je Stad. Daarmee maak je het mogelijk dat 900 deelnemers van de voedselbank een dinerpakket ontvangen.