Online! Young Adult Leesclub

4 juni 2020, van 16:30 tot 17:30 | De Bibliotheek Neude

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Lees vooraf het boek en ga met andere leesbeesten in gesprek. Elke maand staat er een ander boek in de spotlight. In ‘Ik geef je de zon’ van Jandy Nelson. De leesclub is live te volgen via Instagram. Ga naar Instagram.com/bibliotheekutrecht.

In 'Ik gee je de zon' van Jandy Nelson gaat het over Jude en haar tweelingbroer Noah. Op hun dertiende zijn ze onafscheidelijk, ondanks hun uiteenlopende karakters. Noah is introvert, tekent de hele dag en is in stilte verliefd op de buurjongen, terwijl Jude van de rotsen in zee springt, knalrode lippenstift draagt en genoeg praat voor hen allebei.Maar na een tragische gebeurtenis groeien Noah en Jude steeds meer uit elkaar. Drie jaar later spreken ze elkaar amper nog en lijkt hun band onherstelbaar beschadigd. Dan ontmoet Jude een eigenzinnige jongen, die haar voorstelt aan iemand die haar hele leven (en dat van Noah) opnieuw omgooit.

Wat Noah en Jude zich niet realiseren is dat ze allebei maar de helft van het verhaal kennen, en dat hun wereld pas weer compleet zal zijn als ze elkaar terug weten te vinden.