Zaterdag Live! Met De Nuk het weekend in

1 oktober 2022, van 16:00 tot 17:00 | Bibliotheek Neude - Grote hal

Kosten: Gratis, inloop

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Nieuwtjes, weetjes en achtergronden over Utrecht in de weekendtalkshow van de bieb.. Elke week organiseert een andere club deze talkshow: Broese Boekverkopers, de Nuk, RTV Utrechts Jeroen Wielaert of De Tafel van Utrecht. Dit seizoen schuift ook Thirty030 aan.

Met De Nuk het weekend in

De Nuk zoekt haar gasten in het culturele en het actuele. Gaat in gesprek, laat scherp standpunten uitwisselen, laat zingen, laat lachen, laat swingen. Met De Nuk het weekend in wordt gepresenteerd door Carine van Santen.

Programma

Véronique Konings interviewde 22 bijzondere vrouwen uit Utrecht die symbolisch muren af hebben gebroken. Ze liet zich inspireren door Trijn van Leemput, die volgens de overlevering in 1577 met een groep vrouwen letterlijk de muren van de  dwangburcht Vredenburg sloopte. Opdat daar de vijand niet meer kon vertoeven. Véronique Konings is te gast en 2 van de 22 vrouwen ook: Marit Overbeek is de pleitbezorger van samen stadmaken. Een pleitbezorger en initiator van bewonersinitiatieven.

Natalja Macnack is hét voorbeeld van een vrouw die mensen verbindt die elkaar niet snel opzoeken. Maar er komen veel meer vrouwen. We zijn verheugd dat het koor The Tobin Singing Society komt zingen. Het grootste vrouwenkoor van Nederland is in Utrecht gehuisvest en de van oorsprong Ierse Martina Tobin is de dirigent van meer dan 100 vrouwen. Wat is het verhaal achter dit koor?

En brengen we enkele parels uit de bibliotheek onder de aandacht. 

(foto rechts: V.l.n.r.: Véronique Konings, Marit Overbeek en Natalja Macnack  (© Foto's: Ilvy Njiokiktjien - foto Natalja: © Ilvy Njiokiktjien/Centraal Museum Utrecht)