Zaterdag Live! Met De Nuk het weekend in

10 december 2022, van 16:00 tot 17:00 | Bibliotheek Neude - Grote hal

Kosten: Gratis, inloop

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Nieuwtjes, weetjes en achtergronden over Utrecht in de weekendtalkshow van de bieb.. Elke week organiseert een andere club deze talkshow: Broese Boekverkopers, de Nuk, RTV Utrechts Jeroen Wielaert of De Tafel van Utrecht. Dit seizoen schuift ook Thirty030 aan.

Journalist Frénk van der Linden is te gast. In zijn zijn nieuwste boek In de spiegel vertellen 79 journalisten over hun mooiste, pijnlijkste, wonderlijkste en meest leerzame interview. Van Hanneke Groenteman tot Joris Luyendijk.
Aan tafel ook een Utrechtse journaliste uit het boek: Bernice Breure, journaliste voor De Telegraaf. Zij vertelt onder andere over haar bijzondere ontmoeting met Oprah Winfrey.

 

 

De Literaire Boyband maakt literatuur om door heen te gillen: poëzie op een podium, maar dan met meezingbare refreinen, zwoele blikken en de constante dreiging van een break-up. En binnenkort is De Literaire Boyband ein-de-lijk bij je thuis te beluisteren, in het licht van de kaars op je zolderkamer, want in januari 2023 presenteert dit heupwiegende schrijverscollectief een allereerste album. De EP In canon bevat vijf tracks over succes, solo's en de achterbank van de tourbus. Inclusief radioprogramma's, voicemails en orerende managers.

In onze talkshow een sneakpreview dus van de eerste EP van De Literaire Boyband. Maak kennis met Jelko Arts, Martin Rombouts, Wout Waanders, Laurens van de Linde en Koen Frijns.

Daarnaast onze vast rubriek ‘het vergeten boek’ met Corien van Moorsel. En Anne Thijs Stegeman heeft een column Inzicht door uitzicht. Hij is pas afgestudeerd als cabaretier.