#boekenweekthuis

6 - 14 maart 2021

Het Voorwoord

De Boekenweek kan dit jaar in zijn originele vorm helaas niet doorgaan. Daarom is er #boekenweekthuis, waarin de bieb een Voorwoord houdt. In Het Voorwoord sporen we je aan om door te lezen. Thuis, maar toch samen. Je kunt namelijk elke dag intunen en meelezen, met o.a. Adriaan van Dis, Marcel van Roosmalen en Japke-d. Bouma. En je kunt zelf aan de slag in het Schrijfcafé.

Voor iedereen in het bijzonder.

‘Het Voorwoord’

Programma

Foto links: Japke-d. Bouma (© Goed Werk), foto midden: Marcel van Roosmalen (© PAAR Photography), foto rechts: Adriaan van Dis (© Carel Schutte).

Datum Activiteit
Zaterdag 6 maart Zoom Meeleessessie
Zondag 7 maart De mooiste voorwoorden
Maandag 8 maart Voorlezen door Merel Wildschut (de Groene Meisjes)
Dinsdag 9 maart Meet & greet zoomsessie met Adriaan van Dis
Woensdag 10 maart Meet & greet zoomsessie met Japke-d. Bouma
Donderdag 11 maart Online: De Leuke Boekenclub
Vrijdag 12 maart Meet & greet zoomsessie met Marcel van Roosmalen
Zaterdag 13 maart Schrijfcafé special: voorwoorden
Zondag 14 maart Lees je de dag door: 24 uur leestips

Let op: Belangrijke informatie over de Meet & Greet Zoomsessies

Je hebt geen Zoom-account nodig. Via de Zoomlink krijg je toegang tot de sessie. De sessie start om 19.30 uur, maar vanaf ongeveer 19.15 uur laten we je binnen voor de Meet & Greet. Ben je te vroeg? Dan kom je in een wachtruimte. De host zal je zo snel mogelijk toelaten.

Za 13 maart: Schrijfcafé special: Voorwoorden

Een voorwoord is de ingang naar het verhaal. Het vertelt waarom juist dit verhaal opgeschreven moest worden. Vanochtend ontdek je hoe je op verschillende manieren en in verschillende stijlen voorwoorden kunt schrijven. Serieus, ludiek of?  Luister naar een verhaal en schrijf een voorwoord. In verschillende stijlen. Het Schrijfcafé is een ideale plek om nieuwe schrijfinspiratie op te doen en verschillende stijlen uit te proberen.

Za 13 mrt | 10:30 - 11:30 uur

De mooiste voorwoorden hebben we hier al voor je op een rijtje gezet

Zo 14 maart | Lees je de dag door: 24 uur leestips

Lezen kan op elk tijdstip van de dag. Van ’s morgensvroeg tot middernacht. Lees de klok rond en laat je verrassen.

Leestips

Tijdens het Voorwoord van de Boekenweek krijg je op onze site en via de socials dagelijks een leestip van Grietje Braaksma van Broese en Trea Scholten van Bibliotheek Utrecht voor boeken die je écht moet lezen. 

Do 11 maart | Online: De Leuke Boekenclub

Schrijver Alma Mathijsen en Tim van den Hoed, van de Utrechtse Boekenbar lezen en bespreken iedere maand een boek. Luchtig en serieus. Dit keer bespreken ze ‘Confrontaties’ (genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs) van Simone Atangana Bekono. Praat je mee?

Do 11 mrt | 19:30 - 21:00 uur

(Foto door Gaby Jongenelen)

Vr 12 maart: Meet & greet zoomsessie met Marcel van Roosmalen

Doe mee met onze meet and greet Zoomsessie met Marcel van Roosmalen over zijn nieuwe boek 'Mijn legendarische moeder overleeft alles. Corona, dementie, eenzame opsluiting en andere ellende' en ga met hem in gesprek over alle dilemma’s die met dementerende dierbaren in corona-tijd samenhangen via onze moderator Teddy Tops.

Vr 12 mrt | 19:30 - 20:15 uur

(Foto door PAAR Photography)


Boekentips bij het thema Tweestrijd van de Boekenweek