Festival Tweetakt

Bieb Neude is festivallocatie voor kunstenfestival Tweetakt. Op Tweetakt zie je het meest opwindende van wat er momenteel gebeurt op het gebied van eigentijdse (podium)kunst voor jonge mensen. Dé kans op het nieuwe talent waar iedereen straks over praat nu al te zien schitteren! 

  • Donderdag 26 augustus t/m zondag 19 september
  • Tweetakt.nl

Programma in de Bibliotheek Neude

Wie jij dAn wel niet bent - zAAk A (10+)

We zijn aanwezig bij de landelijke Theatertour van Prinses Amalia, waarmee zij zich voorstelt aan het Nederlandse volk: Wie ben ik? Sosha Duysker, bekend als presentator van televisieprogramma’s Het Klokhuis en De Buitendienst, heet ons welkom. In de hoek staat een serieuze beveiliger. De bloemen staan klaar en de blauwe loper ligt uit. Maar wat begint als recht-toe-recht-aan-lezing over een Koninklijk leven, verandert in een bonte estafette van persoonsverwisselingen. (beeld © Maartje & Merel)

Za 28 aug | 15.00 & 19.00 uur | Theater

'De kleine mens’ van Dear T (8+)

Theatermaker Tim Schouten maakte op basis van gesprekken met kinderen een ontroerende voorstelling over wat het betekent om kind te zijn. "Twee maanden lang mocht ik Iva, Hanno, Joas, Levi, Sara, Lisa en Maia alles vragen wat ik wilde. Ze hielpen me met nadenken over kinderen, volwassenen en alle verschillen en overeenkomsten daartussen. Waarom ik dat wilde? Omdat ik dacht dat ze me iets konden leren. Over of mijn wens dat ik soms weer kind zou willen zijn terecht is. Dus besloot ik het deze experts te vragen, zonder hen was deze voorstelling er niet."

Zo 29 aug | 12.00 & 16.00 uur | Theater

Pokon - De dansers (4+)

Zoals kinderen door de speeltuin razen, zo bestormen de drie spelers van Pokon het podium. Geef ze wat meubels, een keukentrap of twee, een gitaar en wat planten, en laten we even doen alsof je wél mag rennen, klimmen, dralen en vies worden. Wat volgt is een draaiende, waaiende, hikkende, ritmisch buitelende en muzikaal struikelende stroom van noodzakelijk speelplezier. Ook al zitten we soms even klem – in een tafel, een trap of toch steeds weer die regeltjes – Pokon is onstuitbaar.

Zo 5 sept | 12.00 uur | Theater

RAAR 1,5 - Het Filiaal theatermakers (4+)

Grote mensen zijn vreemde wezens. Zeker volwassenen. Ze zeggen nee tegen taart, drinken de hele dag koffie, praten eindeloos over het weer en houden van stofzuigen. Ze zeggen alles beter te weten. Omdat ze koste wat kost niet raar willen overkomen op de ander, belanden ze in de meest absurde situaties. Hoogste tijd om dat eens goed te bekijken. Acteurs Henke Tuinstra en Floyd Koster vertalen het gedrag van volwassenen naar een komisch absurdistisch stuk. Voor kleine èn grote mensen één feest der herkenning.

Zo 12 sept | 13.30 & 16.00 uur | Theater

Wij weten wie wij zijn - Toon Tellegen & het Wisselend Toonkwintet (8+)

Dat muziek, literatuur en filosofie samen gaan bewijzen Toon Tellegen & het Wisselend Toonkwintet van Corrie van Binsbergen al jaren met prachtige programma’s rond Tellegens dierenverhalen. Wij weten wie wij zijn... is een feestelijk theaterconcert voor het hele gezin, met hun grootste hits gecombineerd met nieuwe verhalen over feestjes, jarig zijn en taarten. Een wondere combinatie van muziek en literatuur.

Zo 19 sept | 16.00 uur | Theater