Leading Voices | Koren in de bibliotheek

Leading Voices | 27 t/m 31 juli | Bibliotheek Neude

Bibliotheek Neude is feestelijk festivalhart van internationaal korenfestival Leading Voices. Van 27-31 juli staat de bieb in het teken van zingen, dirigeren, en koren uit de hele wereld. De grote hal (met geweldige akoestiek!) is het kloppend hart waar diverse gratis toegankelijke activiteiten plaatsvinden. Maak kennis met nieuwe muziek, zing en doe mee of luister naar een inspirerend verhaal. Kijk voor het hele programma en tickets op www.leadingvoices.nl.

Programma

Kijk hier voor het gratis inloopprogramma in Bibliotheek Neude:

Choireography voor canons met Panda van Proosdij

Een nieuw lied leren door middel van beweging? In deze korte workshop laat Panda van Proosdij je zien hoe dat gaat! Kom lekker meedoen om 14.15 uur bij het Tribune podium en ontdek hoe makkelijk het is! 

Do 28 jul - 14.15 uur
Bibliotheek Neude - Tribune

Tip! Expo podium

Op de muziekmarkt in de Bibliotheek Neude staat tijdens Leading Voices op donderdag 28 juli, vrijdag 29 juli en zaterdag 30 juli het EXPO podium, midden in de Grote hal. Iedereen die dat wil kan hier in de middag tussen 13.00 - 17.00 uur een korte presentatie of een optreden doen, mits het om iets gaat wat met (samen) zingen te maken heeft. Dus wil je met een groep een kort optreden doen, je workshop of festival aankondigen of een project presenteren, meld je dan hiervoor aan. Je kunt ter plekke inschrijven op een tijdslot van maximaal 15 minuten - vol is vol. Presentatie van het podium is in handen van Mathilde Sanchez.

Do 28 - vr 29 - za 30 jul

Vocal Care Corner

Heb je vaak een schorre stem of pijn aan je stem tijdens of na het zingen, kom dan langs in de Vocal Care Corner. Daar staan elke middag van 13.45 tot 17.15 uur specialisten voor je klaar om je te helpen dit op te lossen. Op donderdag en vrijdag in de intieme directiekamer en op zaterdag in het Laboratorium waar ze ook grotere groepen kunnen ontvangen.

Do 28 & vr 29 jul (Directiekamer) - za 30 jul (Laboratorium) - 13.45 tot 17.15 uur | Bibliotheek neude

Filmvertoning: documentaire Stem des Volks

In 2021 bestond het Utrechtse koor Stem des Volks maar liefst 90 jaar. Het koor is opgericht in 1931 als onderdeel van de socialistische arbeidersbeweging en heeft dus een lange traditie maar ook oog voor de toekomst. Om 16.15 uur zal een van de zangers van het koor de documentaire inleiden.  
stemdesvolksutrecht.nl  

Do 28 jul - 16.15 uur 
Bibliotheek Neude | Filmzaal

Optreden: Zingen voor je Leven (Sing for your life)

Dit koor bestaat uit zangers die allemaal op een of andere manier met kanker in aanraking zijn gekomen: zelf, of via hun familie of vrienden. Kom om 16.00 uur luisteren naar dit bijzondere optreden op het EXPO podium.

Do 28 jul - 16.00 uur 
Bibliotheek Neude | EXPO Podium

Zing mee met de Bob Boon Singers

Dirigent Koen Vits laat je kennis maken met de muziek van de Bob Boon singers tijdens deze korte workshop om 10.45 uur. De Bob Boon singers waren een toonaangevende popgroep in België die na 50 jaar, in 2013, gestopt zijn. Kom kennis maken met hun muziek en zing samen met Koen enkele nummers.  

Vr 29 jul - 10.45 uur 
Bibliotheek Neude - EXPO Podium

Sing along voor kinderen: Ontmoet het oosten! (8-12 jaar)

Op vrijdag en zaterdag van 12.15 - 12.45 uur geeft dirigent Loes van Hapert kinderen een kijkje in de wereld van de Oosterse muziek. Spelenderwijs maak je kennis met de klanten, instrumenten en toonladders van de oosterse wereld. Samen zing je liedjes onder begeleiding van de Ud, een instrument dat veel gebruikt wordt in het Midden Oosten.

Vr 29 & za 30 jul - 12.15 uur
Bibliotheek Neude - Tribune

Connecting Choral Communities

Ben jij met je koor op zoek naar een samenwerking met een koor elders in Europa? Kom dan naar de presentatie van CHORAL SPACE. Ontdek hoe zij koren met elkaar verbinden en wat ze voor jou kunnen betekenen.

Vr 29 jul - 14.00 uur 
EXPO Podium - Bibliotheek Neude

Doen & laten - Kruip in de huid van de koordirigent

Altijd al eens willen dirigeren? Of weten hoe dat is? In deze korte workshop maak je kennis met de basisprincipes van het dirigeren van een koor: wat moet je doen, en wat juist niet? De workshop wordt gegeven door Hans Noijens, coördinator van de Dirigentenwerkplaats Utrecht.

Vr 29 jul - 14.15 uur  
Bibliotheek Neude - Tribune

Zing zoals je lacht (afgelast!)

Hetty Gehring laat je zien hoe je gebruik kunt maken van alle spieren waarmee je ook lacht om nog beter te kunnen zingen. In je gezicht en in je buik. Dus kun je niet zingen, maar wel lachen, doe dan mee en ontdek hoe je al lachend kunt zingen - en andersom. Voor alle leeftijden.

Vr 29 jul - 10.45 & 16.15 uur (let op: afgelast!)
Bibliotheek Neude | Tribune

Maak alvast kennis met de Singing Machine van Carlos Amorales

Carlos Amorales (Mexico) werkt aan een nieuw kunstwerk voor de gemeente Utrecht. Dit krijgt de vorm van een performance met 80 Utrechtse zangers die wordt uitgevoerd op zondag 30 oktober in de Grote hal van Bibliotheek Neude. Nieuwsgierig? Of wil je meedoen met deze performance? Kom dan alvast kennismaken op zaterdag 30 juli. (Ps: Carlos spreekt Engels en Spaans) 

Za 30 jul - 14.15 uur 
Bibliotheek Neude | Grote hal

Sing along ‘Blij je te horen’ met Ruben de Grauw

Kom naar het Tribune podium om het lied ‘Blij je te horen’ van componist Jetse Bremer te leren. Dirigent Ruben de Grauw gaat je hierbij helpen: het is een lied wat in allerlei genres gezongen kan worden, dus er zit altijd wat voor je bij.  
 
Za 30 jul - 15.15 uur 
Bibliotheek Neude | Tribune

Optreden: Lake District Sound

Dit Close Harmony & Barbershop mannenkoor bestaat al 28 jaar. Het koor maakte vele reizen naar het buitenland en won op diverse competities prijzen. Ze treden regelmatig op in de regio bij festivals en feesten. Het koor staat onder leiding van dirigent Mieke Goossens en treedt om 14.30 uur op op het EXPO stage.

Za 30 jul - 14.30 uur 
EXPO podium | Bibliotheek Neude