Nederlands Film Festival

Te gast in de bieb van 24 sept t/m 1 okt

Van 24 september tot en met 2 oktober is het Nederlands Film Festival in Utrecht. Bibliotheek Neude is festivallocatie. Ander­halve week is Utrecht de filmhoofd­stad van Neder­land, waar de nieuwste speelfilms, docu­men­taires, animaties, korte films, series, VR-produc­ties én tal van even­e­menten worden gepre­sen­teerd voor jong en oud. Bekijk hieronder het programma in bieb Neude.

Zie ook: Filmfestival.nl

Programma in de Bibliotheek Neude

Expositie: Storyspace

Het Nederlands Film Festival heeft elf digitale projecten geselecteerd die meedoen in de competitie van het Gouden Kalf Digitale Cultuur, voorheen Gouden Kalf voor Beste Interactive. De selectie omvat een breed arsenaal aan verrassende en nieuwe verhaalvormen die elk gepresenteerd worden op de expositie Storyspace. De tentoonstelling vindt ook dit jaar plaats in de Grote hal van bieb Neude. De driekoppige jury bestaande uit Angelique Spaninks, Kianoosh Motallebi en Victoria Douka-Doukopoulou, koost op maandag 29 september drie genomineerden uit de selectie digitale producties die meedingen naar het Gouden Kalf Digitale Cultuur 2021. De bekendmaking van de winnaar vindt plaats tijdens het Grolsch Gouden Kalveren Gala.

24 september t/m 1 oktober | Grote hal | gratis

Foto: Nederlands Film Festival | Joke Schut

YALIVE

De Young Adult Leesclub goes digital! Waar we vroeger in de bibliotheek zaten, gaan we nu online. Op InstaLive kun je iedere laatste woensdag van de maand meepraten over jouw favoriete genre: Young Adult. Live in de stories op instagram wordt het boek van de maand besproken, maar is er ook ruimte voor vragen vanuit de kijkers, kun je mee live gaan, word je meegenomen door de bieb en nodigen we zo nu en dan een special guest uit. Kijk je mee?