In het kader van de week van de circulaire economie presenteert het Repair Café de tentoonstelling MOOI STUK! en een extra Repair Café XL in Bibliotheek Neude. Ook is er een lezing van Emmaus Haarzuilens over minder consumptie en hergebruik.
Lees meer hieronder.


Do 9 feb | Lezing: Emmaus Haarzuilens

Hoe voorkom je dat je circulaire bedrijf onderdeel van greenwashing (je groener voordoen dan je bent) wordt? Hoe kunnen we zorgen voor minder consumptie, in plaats van alleen duurzamere consumptie? Hoe kunnen groene en sociale doeleinden met elkaar worden verenigd?

Lees meer

Tentoonstelling | THE UPCYCLE COLLECTION

THE UPCYCLE COLLECTION bestaat uit allerlei items die je tegen komt in een interieur. Van woonaccessoires tot tafels, stoelen en hele kastenwanden. Door één design element toe te voegen als verbindende factor worden verweesde eenlingen en onverkoopbaar overschot van de kringloop woest aantrekkelijk.

Lees meer

Ma 6 feb t/m Za 11 feb | Tentoonstelling MOOI STUK, ode aan de reparatie

In het kader van de week van de circulaire economie presenteert het Repair Café de tentoonstelling MOOI STUK! Een koffer met een handvat dat niet omhoog wil schuiven, een winkelhaak in je spijkerbroek, een kapot telefoonscherm, een lekkende senseo. 

Lees meer

Za 11 feb | Repair Café XL

Geef je spullen een tweede leven. De makers van het Repair Café helpen je graag om je kapotte spullen te repareren. Van broodroosters tot kleding en van servies tot speelgoed. Alles maakt een kans op een geslaagde reparatie. 

Lees meer

Schrijfcafe

Duurzame bieb

Wist je dat de bieb als plek ook veel bezig is met duurzaamheid? Het uitlenen van boeken is een duurzaam proces. Boeken blijven gemiddeld 10 jaar in de collectie en worden steeds opnieuw gelezen. Het reserveringsverkeer tussen vestigingen verloopt emissieloos en afgeschreven boeken worden gedoneerd aan goede doelen. Bijvoorbeeld om uitgedeeld te worden aan kinderen in kansarme wijken. Kinderen t/m 17 jaar kunnen gratis lid worden van de bibliotheek en volwassen zijn al lid vanaf €37,50 per jaar!

Lees hier meer over onze lidmaatschappen