Het Wilde Stadscafé

Denk en praat mee over een actueel groen Utrechts onderwerp

Ga op avontuur in de bieb. Iedere tweede dinsdag van de maand. Kom meepraten en meedenken over een actueel groen Utrechts onderwerp. Boeiende sprekers, bloeiende gesprekken en interessante ontmoetingen. 
De gesprekken staan onder leiding van de eigenzinnige debatdame Elisabeth van den Hoogen. 


In dit maandelijkse natuurcafé werken Utrecht Natuurlijk, GroenmoetjeDoen!, Milieucentrum Utrecht en de bieb samen. Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Utrecht.

Praktische informatie

Het Wilde Stadcafé is een maandelijkse activiteit en vindt plaats op de tweede dinsdag van elke maand. Altijd van 20.00 - 22.00 uur in de Collegezaal op de 2e verdieping van de Bibliotheek Neude. Het is een gratis activiteit. Wel vragen we je te reserveren.

Alle data

 • Het wilde stadscafé: Groen en gezond

  Hoe gezond is de stad? Utrecht doet veel voor een gezond stedelijk leven. In hoeverre speelt groen daar een rol in? En wat is de invloed van groen op de gezondheid van de Utrechters? De zorgkosten worden...

  Van 20:00 tot 22:00

  De Bibliotheek Neude | Grote hal

  di 09 nov

 • Het wilde stadscafé: Een groene stip aan de horizon

  Samen met filosoof Johan van de Gronden ga je op zoek naar de ambities van de groene stad Utrecht. Hoe zorg je dat Utrecht een biotoop wordt voor verschillende levensvormen. Van de Gronden was eerder directeur...

  Van 20:00 tot 22:00

  De Bibliotheek Neude | Grote hal

  di 08 feb

De wilde wandelpodcast

Zet je koptelefoon op, trek je loopschoenen aan ga op pad met botanisch filosoof Norbert Peeters. Waarom is wandelen de ultieme filosofische activiteit? En is er nog wilde natuur te ontdekken in de stad? De route voert je langs het Utrechtse Zocherpark, de Oude Hortus en het water van de Nieuwegracht. Je begint en eindigt op het Domplein. De wandeling duurt 30 minuten. De podcast en het wandelkaartje vind je op de website van Studium Generale.

Naar de podcast

In samenwerking met: