Talkshow Zaterdag Live!

in Bibliotheek Neude

Talkshow Zaterdag Live!

Nieuwtjes, weetjes en achtergronden over Utrecht in de weekendtalkshow van de bieb.. Elke week organiseert een andere club deze talkshow: Broese Boekverkopers, de Nuk, RTV Utrechts Jeroen Wielaert of De Tafel van Utrecht. Dit seizoen schuift ook Thirty030 aan. De talkshow wordt gepresenteerd door Damir Boeren of Esther de Groot.

Praktische informatie

Elke zaterdag van 16:00 tot 17:00 in de Grote Hal (let op: zaterdag 3 december eenmalig van 14:00 tot 15:00).

De Tafel van Utrecht

Landelijke actualiteiten worden lokaal besproken. Shanity Alvares ontvangt bekende en minder bekende gasten uit Utrecht. Of het nu gaat over de woningmarkt, de toeslagenaffaire of een sportevenement.
De tafel van Utrecht is een initiatief van Leroy Lucas en Shanity Alvares.
 

RTV Utrecht: Wielaert gaat aan

Wie kent hem niet in Utrecht: Jeroen Wielaert: journalist, schrijver, verslaggever, radio documentairemaker en nu ook podcasts. Tijdens ‘Wielaert gaat aan’ ontmoet hij bekende en onbekende Utrechters, voert integere gesprekken en houdt diepte-interviews. Kortom, mooie ontmoetingen in de sfeer zoals we die van Wielaert kennen.

Broese over boeken

Wie zit er eigenlijk achter de bekendste boekverkoper van stad? Broese komt naar de bieb in de vorm van bedrijfsleider Grietje Braaksma. Als bespreker van het ‘Boek van de Week’ op NPO4 en bestuurslid ‘Bijzondere collecties’ bij de Universiteit van Amsterdam kent ze haar boeken. Vertrouw dus maar op haar. Ze neemt je mee langs de beste kinderboeken, thrillers, non-fictie, poëzie en literatuur. Geen genre te gek.

Thirty030

Thirty030 zijn een groep jonge Utrechters die met frisse ideeën de stad een toffere plek maken. Het is een jong tegengeluid voor wie er normaal aanwezig zijn bij besluitvorming. Het zijn de makers die verbinden en samen de stad maken. De groep is ooit bedacht door het Brand Team van Utrecht en wordt gesteund door Utrecht Marketing. De talkshow wordt gepresenteerd door Damir Boeren of Esther de Groot.

Met De Nuk het weekend in

De Nuk zoekt haar gasten in het culturele en het actuele. Gaat in gesprek, laat scherp standpunten uitwisselen, laat zingen, laat lachen, laat swingen. Met De Nuk het weekend in wordt gepresenteerd door Carine van Santen.


Vertrouwd en gezellig, dat is Meneer Potter!

Bij Meneer Potter loop je binnen alsof het je buurman is. Je bent 7 dagen per week welkom voor koffie, ontbijt, lunch, borrel of diner. Je vindt Meneer Potter op de begane grond van Bibliotheek Neude. Wanneer kom je gezellig langs?

Bekijk het menu

Werelds genieten bij NODA

NODA schotelt haar gasten graag de wereld aan eten voor en dat doen ze 7 dagen per week tijdens ontbijt, lunch & borrel. Je vindt NODA op de tweede verdieping van Bibliotheek Neude.

Bekijk het menu