Kidscollege: Vulkanen en stenen! Let op dit kidscollege is helemaal vol!

4 februari 2018, van 15:00 tot 16:00 | Centrale Bibliotheek 3e verdieping collegezaal

Kosten: €5 voor niet leden en € 4 voor leden reserveren

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Verzamel jij ook stenen en mineralen? Wat zijn ze mooi, al die glinsteringen en al die kleuren en vormen. Maar hoe worden die prachtige mineralen dan gevormd? Daar komen we achter wanneer we een rondje langs de vulkanen gaan maken. We duiken tijdens dit coole kidscollege in de wereld van de geologie, van stenen, mineralen en (half)edelstenen!

Na het college door Sandra van Dam gaan we zelf aan de slag met (half)edelstenen. Jij moet ervoor zorgen dat je van een ruwe (half)edelsteen een mooie bling bling steen kan maken. We gaan stenen polijsten en werken met verschillende ijzerpoeders dus, trek niet je beste kleren aan! En natuurlijk krijgt iedereen een extra mineraal mee naar huis. Puur voor je verzameling of als begin van je verzameling.

Tip: neem je ouders gratis mee. Wil je meer weten over het onderwerp? Kijk na afloop in onze ‘weten’ collectie!

Deze activiteit kost € 5 voor niet-leden en € 4 op vertoon van je geldige Bibliotheekpas.
Let op: reserveren alleen voor kinderen! Ouders hoeven niet te reserveren voor zichzelf.

Dit kidscollege is helemaal vol u kunt helaas niet meer reserveren

Over Sandra van Dam:

Als nieuwsgierig kind zat ik vaak met mijn neus in de boeken en te turen naar de sterrenhemel. Vooral onderwerpen als sterrenkunde, geologie, prehistorie, archeologie, kunst en geschiedenis vond ik interessant. In mijn tienerjaren was ik het aanspreekpunt voor de Jongerenwerkgroep voor Weer- en Sterrenkunde in Rotterdam. Daar ontmoette ik jongens en meisjes die, net als ik, geïnteresseerd waren in sterrenkunde. Met veel plezier heb ik jarenlang kinderen begeleid, excursies georganiseerd en gastsprekers voor de stichting geregeld. In de tussentijd verzamelde ik aan huis, een inmiddels groot, wetenschappelijk knipselarchief. Sinds de jaren ’80 hou ik dagelijks de krant(en) bij op zoek naar wetenschappelijke artikelen, alhoewel het internet ook zijn intrede heeft gedaan.
Mijn studie aan de Reinwardt Academie, faculteit Museologie, leverde mij de titel van Cultureel Erfgoedspecialist op en sinds mijn 20e ben ik afdelingssecretaris van Stichting Geologische Activiteiten (GEA) en sinds 2014 zijn deze taken uitgebreid voor de Nederlandse Geologische Vereniging (NGV). Daar ik sinds mijn tienerjaren zelf lezingen geef over allerlei wetenschappelijke onderwerpen werd het in 2009 hoog tijd om hier full time mee aan de slag te gaan. Met de oprichting van Curiosityworld worden in het hele land gastlezingen, kindercolleges, workshops gegeven op het gebied van Wetenschap, Cultuur en Geschiedenis. Het grote doel van de missie en visie van Curiosityworld is op een enthousiaste en verantwoordelijke wijze het publiek, de kinderen, de geïnteresseerden te inspireren voor Wetenschap, Cultuur en Geschiedenis.