Bibliotheek Neude

Praktische informatie

Openingstijden & contact

Activiteiten

Bekijk de agenda

Rondleidingen

Verken in een uur het voormalige postkantoor én de bieb. Tijdens de rondleiding hoor je alles over de bouwstijl en zie je de leukste details. Zie jij de stenen postduiven en giraffenhalzen met posthoorns? Ga terug in de tijd, sta stil bij de bijzondere kunst van toen en nu. Ontdek de collectie en de fijnste zit-, lees- en werkplekken. 

Reserveer een rondleiding

Kunst

Bibliotheek Neude is ook een plek voor bijzondere hedendaagse kunst. Met tijdelijke tentoonstellingen én vijf hedendaagse kunstwerken. Vijf Utrechtse kunstenaars hebben een permanent podium voor hun kunstwerken: Jan Willem Deiman, Frank Halmans, Daan Paans, Jop Vissers Vorstenbosch en Maarten Baas. 

Lees meer

Geschiedenis

Bibliotheek Utrecht kent een rijke historie. Het begon allemaal in 1892 met de man met de bakkenbaarden. Zijn naam was Hendrik Adriaan van Beuningen. Hij stichtte als vermogende particulier de eerste openbare bibliotheek in Nederland. Deze Openbare Leeszaal kwam aan de Loeff Berchmakerstraat.  

Lees meer

Agenda Bibliotheek Neude

Agenda Bibliotheek Neude

Nieuws Bibliotheek Neude

 • Meest geleend 2022

  Welke boeken waren in 2022 populair? Wij hebben de meest geleende boeken van het afgelopen jaar voor je op een rij gezet!

  2 februari 2023

 • Safer Internet Day

  Dinsdag 7 februari is het Safer Internet Day. Op deze dag is er aandacht voor het veilige, verantwoordelijke en positieve gebruik van technologie onder jongeren en kinderen.

  2 februari 2023

 • Douwe Bob te gast in de bieb!

  Dit jaar zijn de Nationale Voorleesdagen geopend door singer-songwriter Douwe Bob. Op 25 januari kwam hij in bieb Neude voorlezen uit het prentenboek van het jaar: ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’....

  26 januari 2023

Nieuws Bibliotheek Neude

Vooraf aan je bezoek iets eten of drinken?

In de Bibliotheek Neude is het mogelijk om vooraf aan een voorstelling of -activiteit iets te eten of te drinken bij Meneer Potter op de begane grond. 

Naar Meneer Potter

Naar Noda

Jouw evenement in de bieb

Bibliotheek Neude beschikt over prachtige zalen die je bijna allemaal kunt huren voor jouw evenement. Een receptie in de grote zaal. Een congres in het theater. Workshops in het laboratorium. Het is allemaal mogelijk.

Zaalverhuur