De Boekenclub leest ...

‘De Hemel Verslinden’

De Hemel Verslinden draait om Teresa. Samen met haar vader gaat ze iedere zomervakantie naar het Italiaanse platteland. Ze vindt dat vooral saai. Dat verandert als ze een dag drie jongens bespiedt die naakt in hun zwembad zwemmen: Nicola, Tommaso en Bern. Teresa wordt verliefd op Bern en dat is zacht gezegd ingewikkeld. Vooral door zijn visie op de wereld. ‘De hemel verslinden’ omspant twintig jaar en vier levens. “Het is een epische en intense roman over verbondenheid, liefde, familie en de eeuwige zoektocht naar zingeving.” 

Pluspunten

  • Leest lekker weg.
  • Het boek voelt als een film. Je verliest je er helemaal in.

Minpunten

  • Het is een erg dik boek. Dat kan afschrikken.
  • De verhaallijn is niet altijd even logisch.

De auteur

De Hemel Verslinden is het .. boek van Paolo Giordano. Giordano kwam in 1982 ter wereld in Turijn. Hij studeerde in 2007 cum laude af in de natuurkunde. Twee jaar later verscheen zijn debuut ‘De eenzaamheid van de priemgetallen’. Daarmee werd hij de jongste winnaar van de literatuurprijs Premio Strega. ‘De Hemel Verslinden’ is zijn vierde roman. Het kwam tien jaar na zijn debuut uit, maar is wat ons betreft even overrompelend.

Ons oordeel

Lezen! Het boek wordt omschreven als “een epische en intense roman over verbondenheid, liefde, familie en de eeuwige zoektocht naar zingeving”. En we hebben ons tijdens onze bespreking wel afgevraagd of schrijver Paolo Giordano niet te veel wil. Toch is dit een boek een absolute aanrader. En juist in de winter is het een heerlijk boek om te lezen: je bevindt jezelf op het Italiaanse platteland, gaat meeleven met Teresa en haar ongekende verliefdheid voor Bern. Tegelijkertijd wordt je scherp gehouden door de onverwachte wendingen in het verhaal. We verklappen alvast dat het boek eindigt in een grot in IJsland. 

Volgende maand

Volgende keer lezen we Kolja van Arthur Japin. Lees je met ons mee?


Alle boeken van Paolo Giordano