Nieuwe boeken

Boekentips van onze redactie

 • Schöffer & Co.

  Gerben Post

  Geschiedenis van een familie die tijdens de Tweede Wereldoorlog onderduikers hielp, documenten vervalste en zich bezig hield met ander verzetswerk.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Schöffer & Co.

 • Verleden van Nederland

  Geschiedenis van Nederland vanaf de prehistorie.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Verleden van Nederland

 • Benedetta

  Judith C. Brown

  Het leven van de mystica Benedetta Carlini, die in de 17e eeuw abdis was van een nonnenklooster in Pescia, Italië, en in de problemen kwam door nagemaakte stigmata en een lesbische relatie.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Benedetta

 • Slavernij

  Historische artikelen over de Nederlandse slavenhandel en de slavernij in de Nederlandse koloniën vanaf de zeventiende tot en met de negentiende eeuw, met aandacht voor het huidige denken over het slavernijverleden.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Slavernij

 • De jonge helden van de Sovjet-Unie

  Alex Halberstadt

  De auteur (1970) onderzoekt welke sporen zijn familieverleden op hem hebben achtergelaten. De geschiedenis van de ene tak van zijn familie voert hem naar Rusland en Oekraïne, die van de andere tak naar Litouwen.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De jonge helden van de Sovjet-Unie

 • Brieven aan 't Hooge Nest

  Roxane van Iperen

  Reacties van lezers op het boek ''t Hooge Nest', dat een episode uit de jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog beschrijft, waarbij twee joodse zussen daadwerkelijk actie ondernamen tegen de Duitse bezetter.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Brieven aan 't Hooge NestE-books leen je bij de online Bibliotheek

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen. Dat doe je bij de online Bibliotheek. Hier vind je een grote collectie e-books binnen het genre Geschiedenis.