Boekentips van onze redactie

 • Maarten van Rossem Van Rossem houdt je scherp

  Bundel essays over een breed scala aan onderwerpen waarover de historicus (1943) zijn veelal non-conformistische meningen uit.

  Gedrukt boek

 • Rob de Wijk De slag om Europa

  Analyse van de rol van Europa in het mondiale politieke, economische en diplomatieke krachtenveld tussen Rusland, China en de Verenigde Staten die elk op eigen wijze proberen hun macht en invloed te vergroten.

  Gedrukt boek

 • Timothy Snyder Bloedlanden

  Historisch onderzoek naar de massamoorden door totalitaire regimes tijdens de Tweede Wereldoorlog en in de periode vlak daarvoor.

  Gedrukt boek

 • Nelson Mandela De lange weg naar de vrijheid

  Autobiografie van de Zuid-Afrikaanse politicus en strijder tegen apartheid (1918-2013), die vanwege zijn overtuiging decennialang in gevangenschap verkeerde en de eerste zwarte president van Zuid-Afrika werd.

  Gedrukt boek

 • Joseph Oubelkas 400 brieven van mijn moeder

  Verslag van de Marokkaans-Nederlandse IT-ingenieur (1980- ) over de jaren dat hij onschuldig gevangen zat in Marokko op beschuldiging van drugssmokkel.

  Gedrukt boek

 • Gregor Vincent De man die Nagasaki overleefde

  Levensverhaal van een Nederlandse overlevende van de Japanse kampen in Nederlands-Indië en de atoombomaanval op Nagasaki tijdens de Tweede Wereldoorlog.

  Gedrukt boek

 • Donald P. Ryan 24 uur in het Oude Egypte

  Schets van de cultuur van het oude Egypte aan de hand van de dagelijkste bezigheden van enkele Egyptenaren van verschillende stand, van farao tot boer.

  Gedrukt boekE-books leen je bij de online Bibliotheek

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen. Dat doe je bij de online Bibliotheek. Hier vind je een grote collectie e-books binnen het genre Geschiedenis.