Utrecht in de collectie

In onze collectie vind je niet alleen boeken over Utrecht maar ook boeken van Utrecht. Boeken gemaakt door inwoners van onze mooie stad. Duik samen met ons in deze speciale boeken en ontdek de verhalen van en door Utrecht.
(Foto: Juri Hiensch | Utrecht Marketing)


Thuisblijfmaanden

Voor het boek 'Thuisblijfmaanden' zijn Krystle Woods en Jaco Terpstra, twee fotografen uit Leidsche Rijn, op pad gegaan door Utrecht. Hoe is het om al die tijd zoveel mogelijk thuis te blijven, geen familie en vrienden te zien en niet naar je werk of school te kunnen? 

In een serie portretten vertellen inwoners van Utrecht Leidsche Rijn hoe zij deze tijd ervaren. De uiteenlopende verhalen vormen samen een veelzeggend beeld van een bijzondere periode in de geschiedenis.

Reserveer het boek bij de bibliotheek

Ga naar de site van Thuisblijfmaanden


Carlita van Rossum over haar boek Waterdragers

Een paar weken terug kwam in het nieuws dat uitgeverijen overspoeld worden met in coronatijd geschreven manuscripten. Blijf gerust allemaal schrijven, was de boodschap, maar vooral voor jezelf. Maar een klein deel van de nieuwe schrijvers lukt het om ook daadwerkelijk een boek ook uit te geven. Een van hen is de Utrechtse Carlita van Rossum. Zij schreef 'Waterdragers'. Wij spraken met haar.

Lees het interview


Bibliotheek Neude: plek met een eeuwenoude geschiedenis

De plek waar tegenwoordig de Bibliotheek Neude huisvest kent een lange historie. Tijdens opgravingen in 2018 werd er van alles gevonden. Van munten tot borden. En van pispotten tot tandenborstels. De munten komen uit de tijd dat op deze plek het Muntgebouw stond. De huisvoorraad komt van de zusters die van 1397 tot 1647 op deze plek in het St.-Ceciliaklooster woonden. De vondsten zijn te zien in de vitrine op de tweede etage van bieb Neude.

Boeken over Utrecht