De Zeven Zussen - Lucinda Riley

De zevende zus: nu te leen!

Begin deze maand verscheen het zevende deel in de bestsellerserie van Lucinda Riley. Uiteraard heeft de bieb veel exemplaren in huis.

Over de Zeven Zussen-reeks

Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst. Van de serie zijn al ruim 3 miljoen exemplaren verkocht.

De eerste recensies van bieblezers zijn binnen

Anne over de Zevende Zus

"Jaaa! Hier kan ik me wel een week tijdens de regenachtige lockdown mee vermaken" dacht ik toen ik deze enorme pil in mijn handen kreeg. Maar nee, het is net als bij de andere boeken van de Zeven Zusters: als je eenmaal begint met lezen dan kun je het boek niet meer weg leggen. Weer een heerlijk romantisch verhaal, boordevol historie en onverwachte wendingen, met als enige 'minpunt' dat je het in een mum van tijd hebt uitgelezen en weer moet wachten op het volgende deel... ;).
 
Groetjes,
Anne

Tina over de Zevende Zus

Het was weer een heerlijk avontuur waarin ik terecht kwam. De combinatie heden en historie is typerend voor de stijl waarin alle boeken over de Zeven Zussen zijn geschreven. Dit deel beschreef meer over het heden en het wisselde voor mijn gevoel vaker af met het verleden. Daardoor werd het een levendig boek dat ik in 4 dagen uitlas. De beschrijving van de historie van de IRA is ontroerend en leerzaam tegelijk. Het verhaal heeft mijn volledige aandacht gekregen in de 4 dagen waarop ik het boek nauwelijks kon wegleggen. Er werden veel vragen beantwoord, maar zoals Riley goed kan, bleef ik ook met veel vragen zitten. Ik kan niet wachten op het volgende deel!

Hartelijke groet,
Tina Rundervoort

Britt over de Zevende Zus

Ook dit zevende deel van De Zeven Zussen serie heb ik binnen een week verslonden. Het begin van het verhaal komt wat traag op gang, maar dit verandert zodra Riley de typische duik in het verleden maakt. Hartstikke mooi hoe ze historische feiten weer in de verhaallijn verwerkt zodat je meer te weten komt over Ierland in de vorige eeuw. In dit deel lopen meerdere verhaallijnen en tijden door elkaar wat het soms moeilijk te volgen maakt. Gelukkig is het verhaal weer in de typerende Riley-stijl geschreven, wat het alsnog een pageturner maakt. De fijne dialogen en plot-twists houden het verhaal interessant. Je kunt het haast niet wegleggen. 
Ik kan het van harte aanbevelen aan fans van Rileys boeken.  
 
Britt

Martinke over de Zevende Zus

Bijna schaamtevol begon ik aan het zevende deel van de Zeven Zussen Reeks. Clichés, stereotyperingen en opzichtige pogingen taboe-onderwerpen te bespreken, Lucinda Riley is er in haar boekenserie niet wars van. Maar hoewel ik me lang heb verzet, geef ik toe: ook ik ben gegrepen door het ‘Zeven Zussen-virus’. De verhalen, met prachtige afwisselingen tussen heden en verleden, hielden me al vele uren (met kat op schoot) aan mijn fauteuil gekluisterd. Met volle overgave begon ik dan ook aan het spiksprinternieuwe ;) boek. 
Eerlijk is eerlijk, het was in het begin even doorbijten. Doordat het verhaal zich in tegenstelling tot de eerdere delen niet onmiddellijk focust op de verhaallijn van een van de zussen, start het verhaal chaotisch en raakt mijn spanning even weg. 
Echter, wanneer Riley op haar bekende manier heden en verleden door elkaar begint te weven en ze me meeneemt naar het Ierse platteland ten tijde van de onafhankelijkheidsstrijd, wordt mijn thee weer koud. Dat Riley haar jeugd heeft doorgebracht in Ierland én ontzettend veel research in haar boek heeft gestopt, is duidelijk waarneembaar in de gedetailleerde beschrijvingen van waargebeurde gebeurtenissen. In de hoofdstukken vol historische feiten en spannende fictie, is Riley op haar best. Uiteraard voegt de schrijfster aan het meeslepende geschiedverhaal nog een actueel plot vol mysterie en liefde toe. Zelfs de onrealistische toevalligheden en liefdesclichés kunnen mijn leespret niet bederven. Ik ben benieuwd naar het volgende deel!

@Roosreads over de Zevende Zus

'Ik herinner me dat ik jaren terug in de prachtige boekhandel Gianotten in Tilburg een tafel vol met de eerste paar delen van deze serie zag. Toen al een hype. Maar op dat moment vond ik het nog niets. Keek ik er misschien zelfs wel een klein beetje op neer. Maar ik bleef de titels maar tegenkomen, en ik bleef vooral enthousiaste lezers tegenkomen. En toen ook mijn schoonmoeder enthousiast was over het eerste deel, besloot ik het een kans te geven. En sindsdien ben ik hooked. Het zijn zulke geweldige boeken om te lezen.
Het is een wereld op zich. Hoe Lucinda Riley in elk deel verleden en heden
verweeft (waarbij je zelfs iets kunt leren over een bepaalde geschiedenisperiode in een bepaald deel van de wereld) is razendknap. Het is niet voor niks dat de serie zo populair is. En ook dit deel is weer een aanrader.
Zoals ieder deel moest ik er weer even inkomen, maar wanneer je in het verhaal zit, wil je er ook niet meer uit. Dit deel speelt zich voor een groot deel af in Ierland en leert je meer met name de rol van vrouwen in de geloofsstrijd van de jaren. Een heerlijk boek, maar wel met nog veel open eindjes. Ik hoop eigenlijk wel dat het 8e deel echt het laatste deel zal zijn, en dat alle vragen dan zijn opgelost. En dan hebben we gelukkig ook de op zichzelf staande boeken van deze schrijfster nog! Spijt van mijn nieuwsgierigheid destijds heb ik zeker niet gehad ;-)'  

@roosreads 

Op 5 mei zijn de eerste dertig boeken van De zeven zussen van Lucinda Riley opgehaald bij Broese. De boeken zijn direct ingewerkt en klaargemaakt om te lenen. De boeken gaan naar de vestigingen en staan vanaf 6 mei klaar voor de eerste leners. Sta je in de wachtrij voor het zevende deel? Nog even geduld, de komende dagen komen er nog veel meer exemplaren binnen.

Over Lucinda Riley

Lucinda Riley

De in Ierland geboren Lucinda Riley schreef haar eerste boek op vierentwintigjarige leeftijd. Haar werk wordt in vierendertig landen uitgegeven. In Nederland verkocht ze al meer dan drie miljoen boeken. Op dit moment schrijft Lucinda aan de Zeven zussen-reeks, die wereldwijd bovenin de bestsellerlijsten staat.

De zeven zussen reeks

Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst. Van de serie zijn al ruim 3 miljoen exemplaren verkocht.

Bekroningen
De zeven zussen is bekroond met een Platinum Boek en was twee jaar op rij het bestverkochte boek van Nederland. De zeven zussen – Storm (deel 2) en De zeven zussen – Schaduw (deel 3) van Lucinda Riley zijn bekroond met een Gouden Boek.