Inspiratie uit uw Bibliotheek

Hier vindt u veel lijstjes. Wat is er het meeste geleend bij de Bibliotheek Utrecht. Neem eens een kijkje voor een goede lees-, kijk- of luistertip.

Op zoek naar leesinspiratie?

Met WelkBoek kun je op een leuke en bijzondere manier een boek uitkiezen dat precies past bij waar jij (op dat moment) zin in hebt. Probeer het snel!

eBooks eregalerij

Nieuw! tips van Bibliotheekmedewerkers

Christina tipt Poolse literatuur

De medewerkers van de Bibliotheek weten ontzettend veel van boeken. Hun enthousiasme delen ze graag met jou. Christina Schouwenaar tipt een verborgen parel. Kijk snel welk boek zij tipt.

Collectie Young!

Nieuws over onze collectie

1. HEMA Academie stopt medio juni

De mogelijkheid om als lid van de Bibliotheek een gratis cursus te volgen bij de HEMA Academie, stopt medio juni.

25 mei 2016

Bekijk details van HEMA Academie stopt medio juni

2. Games in de bibliotheek

Je kunt nu ook games lenen bij de Bibliotheken Hoograven, Vleuterweide en Overvecht.

19 juni 2013

Bekijk details van Games in de bibliotheek

3. Speelfilms in alle vestigingen

Filmliefhebbers opgelet! In alle vestigingen van de Bibliotheek Utrecht vindt u een collectie DVD's van ruim 300 speelfilms voor volwassenen en de jeugd.

7 april 2013

Bekijk details van Speelfilms in alle vestigingen

4. Collectie Young!

De overstap van jeugdboeken naar de volwassenenliteratuur is best een lastige. De collectie Young is speciaal voor 15-18 jaar en is herkenbaar aan de D-sticker.

1 april 2013

Bekijk details van Collectie Young!

Vijf plekken om heerlijk te lezen in Utrecht

Blogger Kim vertelt wat haar vijf favoriete plekken zijn om je favoriete boek te lezen Bekijk snel of je deze plekken al kent...

Nieuw de online Bibliotheek

Vanaf nu vindt u op de nieuwe website de online Bibliotheek alle e-books en online cursussen die voorheen op Bibliotheek.nl stonden. Ook alle informatie over de LuisterBieb is hier te vinden.