Databanken

De Bibliotheek beschikt over een groot aantal digitale informatiebronnen. U kunt onze databanken kosteloos gebruiken, ook als u geen lid bent van de Bibliotheek. Alle informatie die u vindt, kunt u printen. Let op: De meeste van deze databanken zijn alleen IN de bibliotheek te gebruiken. U kunt ze niet vinden op Internet. Wel is bij een aantal databanken thuisgebruik voor Bibliotheekleden mogelijk.

Uitgelicht deze maand

Gratis oefenen voor het theorie-examen rijbewijs

Wist u dat er in de Bibliotheek gratis online geoefend kan worden voor het theorie-examen voor auto, bromfiets of motor?
Op de publiekscomputers en via het wifi-netwerk in de Bibliotheek kunt u gratis gebruik maken van de oefenprogramma's van theorie.nl. De proefexamens zijn gemaakt door echte instructeurs, zijn altijd up-to-date en sluiten aan op de examens die door het CBR worden gegeven. Dat betekent altijd actuele examenstof en geen kosten maken om te oefenen voor het examen!

Heel veel succes!

theorie examen doen

Delpher

delpher

In Delpher vindt u miljoenen gedigitaliseerde teksten uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften – die u allemaal woord voor woord kunt doorzoeken. Het maakt niet uit wat voor onderzoek u doet en op welk niveau. Delpher biedt voor iedereen de originele teksten uit meer dan 1 miljoen kranten, 1,5 miljoentijdschriftpagina’s en meer dan 90.000 boeken uit de 17de tot de 20ste eeuw. En het aanbod zal de komende jaren alleen maar groeien. Van 30 miljoen pagina’s nu tot 50 miljoen over een paar jaar. En wie weet hoeveel daarna. 

Consumentenbond testgegevens

Met Consumentenbond Online vindt u actuele online testinformatie op het gebied van ICT, geld, gezond leven en huishoudelijke producten. NB: er wordt geen onlineversie van de papieren consumentengids geboden.

Uittrekselbank

uittrekselbank

Databank met uittreksels van Nederlandse maar ook buitenlandse literatuur en auteursportretten.

Nieuws! Voor Bibliotheekleden is de Uittrekselbank nu ook thuis te raadplegen. Lees meer

Uittrekselbank Jeugd

uittrekselbank jeugd

Meer dan 700 uittreksels van Nederlandstalige én buitenlandse literatuur en circa 110 auteursportretten.

Pressreader

pressreader

Meer dan 7000 kranten en tijdschriften uit 100 verschillende landen in 54 talen zijn in de Bibliotheek te lezen via PressReader. Fulltext, actueel en met een archief tot 90 dagen!

Publiekwijzer/Picarta

picarta

Hierin kunt u zoeken op meerdere bestanden tegelijk. De Nederlandse Centrale Catalogus is een titelbestand van boeken en tijdschriften. Online Contents ontsluit tijdschriftartikelen vanaf 1992 op onderwerp. Om in deze bibliografische databank te komen klikt u op het uitrolmenu 'Elders in Nederland' linksonder in onze catalogus. Daarna kiest u de optie onderaan: 'voor bibliotheekleden - klik hier om in te loggen'.

Van Dale woordenboeken

van Dale

Via de site van Bibliotheek.nl (zoeken.bibliotheek.nl) zijn raadpleegbaar de vertaalwoordenboeken Duits, Frans, Spaans en Engels en het groot woordenboek der Nederlandse taal van Van Dale.

Het Financieele Dagblad

financieel

Het laatste nieuws over de beurs, de financiële wereld, economie, politiek en ondernemen..

Theorie.nl

theorieexamen

In de Bibliotheek oefenen en leren voor het rijbewijs. Het kan vanaf nu.

Winkler Prins encyclopedie online


Grote Winkler Prins online

winkler prins

Online encyclopedie vanaf 15 jaar Handig voor je werkstuk, spreekbeurt of gewoon omdat je nieuwsgierig bent naar een onderwerp en er meer over wilt weten.


Studie Winkler Prins online

winkler prins studie

Online encyclopedie vanaf 10 jaar (voor de groepen 7 en 8 van het primair onderwijs).


Junior Winkler Prins online

winkler prins junior

Online encyclopedie vanaf 6 jaar.

Literom

literom

Hier vindt U complete ("full text") artikelen en recensies over Nederlandstalige literatuur vanaf 1900. In het bestand zijn meer dan 60.000 boekrecensies opgenomen. Onderdeel is de Jeugdliterom, Nederlandstalige en vertaalde jeugdliteratuur, artikelen sinds 1900. NB: bij het zoeken op auteur of onderwerp wordt er automatisch gezocht in het juiste deelbestand.