Hoe ziet uw ideale Utrecht eruit in 2030? 

Op 21 maart vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats waar u als inwoner van Utrecht meebeslist over de toekomst van de Domstad. Denk en discussieer in januari, februari en maart mee tijdens de debatten van 'Debat in de Stad' waarin diverse toekomstscenario’s worden geschetst. Hoe lijsttrekkers op deze scenario's reageren hoort u tijdens het slotdebat op 19 maart. Alle debatten zijn gratis toegankelijk en vinden plaats op locaties verspreid door heel Utrecht.

Kijk voor meer informatie ook op de facebookpagina van Utrecht 2030

Kennisdossier Utrecht 2030

De Bibliotheek Utrecht stelt rondom alle onderwerpen van de debatten een kennisdossier samen. Met dit kennisdossier krijgt u meer achtergrondinformatie over een thema. Voor deelnemers ter voorbereiding op een debat, informatie na de debatten en voor iedereen die zich wil verdiepen in het onderwerp. De etalage wordt steeds verder gevuld. We staan open voor suggesties en commentaar. website@bibliotheekutrecht.nl

Hieronder de verschillende deelonderwerpen waar dossiers over zijn

 • Onderwijs

  In de samenleving van de 21ste eeuw wordt van alle burgers verwacht dat zij actief participeren. In ons onderwijs wordt daar de kiem voor gelegd. Maar hoe is participatie mogelijk als de school dit niet stimuleert? 

 • Energie

  Hoe schoon is de Utrechtse energie in 2030? Wereldwijd zijn we nog te afhankelijk van de vervuilende energiebronnen aardgas, kolen, kernenergie en olie. De overgang naar schone, hernieuwbare energie is één van de grootste uitdagingen van deze eeuw. 

 • Stedelijke ontwikkeling

  Hoe gaan onze steden er in de toekomst uitzien?
  Eetbare stadsparken en burgerkracht als draaiwiel voor een ecologische stad. In dit dossier vindt u over dit onderwerp meer informatie.

 • Economie

  Hoe en met wie verbeteren we het Utrechtse ecosysteem voor ondernemerschap?

   

 • Veiligheid

  Utrechters onveilig? 
  Utrechters voelen zich steeds minder sociaal veilig in onze stad. Als we in 2030 een stad willen waarin iedereen zich veilig voelt, wat is dan nodig van Utrechters, raadsleden en politie?

Boeken bij dit thema

Future World 2030: Dr Michio Kaku's predictions

In de ban van de toekomst - Lezing door Eveline van Rijswijk

Adjiedj Bakas met futuroloog Wim de Ridder: De toekomst heeft haast!

Tesla Human - Zondag met Lubach (S03)

Agenda

Er zijn op dit moment geen resultaten over dit onderwerp beschikbaar.

YouTubers Défano, Sophie en Dylan onderzoeken technologie & de toekomst

Elon Musk at TED2017

Elon Musk

The world in 2030 | John Andrews | TEDxAcademy

Visionairs over Nederland in 2030

Lancering Urgenda Rapport 2030 - Nederland op 100% duurzame energie in 2030

Groei wereldbevolking jaar 0 - 2030