Primair onderwijs

Door boeken te lezen gaat er een wereld voor kinderen open. Tegelijkertijd vormt lezen ook de basis voor digitale geletterdheid. Belangrijk en hard nodig om op school én in de samenleving mee te kunnen komen. De bibliotheek ondersteunt met bewezen succescollecties, activiteiten voor leerlingen en leraren en met aanbod op maat. Kom je er niet uit? Dan staan onze lees-, informatie- en mediaspecialisten je graag bij.

Lees onze nieuwsbrief

Speciaal voor het primair onderwijs versturen wij ongeveer 4 keer per jaar een nieuwsbrief. Met leuke nieuwtjes over ons aanbod. Mooie leestips en meer nieuws speciaal voor jullie.

Lees hier de laatst verzonden nieuwsbrief.

Bibliotheek op school

Met de Bibliotheek op school werken Bibliotheek Utrecht en jouw school (in het primaire onderwijs) structureel samen om het leesplezier van leerlingen te vergroten. Op school én thuis.Doe mee en werk constructief aan het verbeteren én verdiepen van je taal -en leesonderwijs.


Contact

Heb je een vraag over ons aanbod neem dan contact op met een van onze contactpersonen.

Jessie Hanssen

Contactpersoon voor de scholen rondom de Bibliotheek De Meern, Leidsche Rijn Centrum, Oog in Al, Vleuterweide, Vleuten en Waterwin

Tineke van der Schaaf

Contactpersoon voor de scholen rondom de Bibliotheek Hoograven, Lunetten, Kanaleneiland, Tuinwijk en Zuilen

Susanne Lolkema

Contactpersoon voor de scholen rondom de Bibliotheek Neude en Overvecht

Annemieke de Geest

Specialist educatieve collectie

  • e-mail: a.de.geest@bibliotheekutrecht.nl
  • telefoon: 030 – 286 19 43

Kim van Aalten

Contactpersoon voor het primair onderwijs