Richtlijnen rondom corona - Denk om elkaar

We zijn blij je weer te zien! Kom lenen, lezen, kopiƫren en printen. Er zijn beperkt plekken beschikbaar om te werken of studeren. Om jouw gezondheid en die van de bezoekers en medewerkers te garanderen, zijn er een aantal regels.

1,5 meter

Binnen en buiten de bibliotheek houd je altijd 1,5 meter afstand.Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen afstand te houden. Jongeren van 13 t/m 17 jaar hoeven onderling geen afstand te houden, maar wel van volwassenen.

Mondkapje niet meer verplicht

Vanaf zaterdag 26 juni is het dragen van een mondkapje niet meer verplicht. Je moet wel altijd de 1,5 meter afstand houden.

Registratie en gezondheidscheck

Kom je voor verblijf of een activiteit in de bibliotheek, dan vragen we ter plekke om je te registreren. Dat kan via een QR-code of een registratiekaart. Je gegevens blijven 14 dagen privacy-proof bewaard voor mogelijk bron- en contactonderzoek door de GGD. Daarna worden je gegevens vernietigd. Let op: kom je alleen boeken lenen en/of terugbrengen, dan hoef je je niet te registreren.

Reserveren voor activiteiten

Voor activiteiten moet je vooraf reserveren, in verband met de beschikbare ruimte.Voor activiteiten moet je vooraf reserveren, in verband met de beschikbare ruimte.

Verblijven, werk- en studieplekken

(Voor)lezen kan in Bibliotheek Neude op de aangewezen zitplaatsen. Zijn alle plaatsen bezet, dan moet je even wachten. Op=op.

Algemene regels

  • Houd je aan alle andere RIVM-regels.
  • Blijf thuis als je klachten hebt. 
  • Ook als een huisgenoot koorts heeft of benauwd is, blijf je thuis.
  • Binnen en buiten de bibliotheek houd je 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Desinfecteer je handen bij binnenkomst. Er staat handgel voor je klaar.
  • Volg altijd de instructies van onze medewerkers op.

Tot slot

Volg altijd de aanwijzingen van onze medewerkers. Het kan zijn dat je even moet wachten als het maximum aantal mensen binnen is.


Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen over onze maatregelen? Neem gerust contact op met onze klantenservice door te mailen naar klantenservice@bibliotheekutrecht.nl of kijk op onze Klantenservicepagina.