Nederlands leren

Aanbod in de bibliotheek

Wil je beter Nederlands lezen, spreken of schrijven? Bij de bibliotheek kunnen we je op verschillende manieren helpen. Leen een van onze makkelijk leesbare boeken uit onze Lees en Schrijf!-kast, kom naar een taalspreekuur of doe taaloefeningen bij ons op de computer.

  • Doe Mee Startpunten en Spreekuren Bekijk de Doe Mee Startpunten en Spreekuren

    Veel mensen weten niet waar ze terecht kunnen voor taalles. In acht vestigingen wordt een Doe Mee Startpunt of Spreekuur gehouden waar vrijwilligers mensen helpen die op zoek zijn naar een passende taalcursus of andere vragen hebben over het volgen van een taalcursus.

    Bekijk details van Doe Mee Startpunten en Spreekuren

  • Taalvrijwilligers Ga naar taaldoetmeer.nl

    Voor taalvrijwilligers is er het Taalondersteuningspunt in de Bibliotheek Neude. Ben je taalvrijwilliger? Of wil je graag taalvrijwilliger te worden? Kom dan eens langs bij het Taalondersteuningspunt. Je kunt hier terecht met vragen over o.a. lesmaterialen, trainingen, toetsen en intervisie. Iedere donderdagmiddag van 15.00-17.00 uur houdt Marielle van Rooij, taalconsulent, spreekuur. Een afspraak kan gemaakt worden via marielle@taaldoetmeer.nl

    Bekijk details van Taalvrijwilligers


Taalcafé

Nederlands spreken leer je het beste door het te doen. Bij het Taalcafé oefen je je Nederlands door in gesprek te gaan met een van onze taalvrijwilligers. Taalcafé is gratis en je hoeft je er niet voor aan te melden.

Lezen

Makkelijke boeken

Zin in een spannend boek? Maar niet zo’n dik boek? In de Lees en Schrijf!-kast staan boeken in eenvoudige taal. In grote, makkelijk leesbare letters. Ben je lid van de bieb? Dan mag je deze boeken lenen.

Schrijven

Taal oefenen

Wil je oefenen met Nederlands schrijven? In de Lees en Schrijf!-kast vind je taalboeken en taal-cd’s. Je kunt ook taaloefeningen doen op een van de computers in de bibliotheek. Kom je er niet uit? Dan kan een van onze medewerkers je helpen.

Spreken

Taalcursussen

Op de computer in de bibliotheek kun je zelf op zoek naar een taalcursus? Kom je er niet uit? Dan kan een van onze medewerkers je helpen. Taalcursussen vind je ook op de website www.taaldoetmeer.nl