Nederlands leren

Aanbod in de bibliotheek

Wil je beter Nederlands lezen, spreken of schrijven? Bij de bibliotheek kunnen we je op verschillende manieren helpen. Leen een van onze makkelijk leesbare boeken uit onze Lees en Schrijf!-kast, kom naar een taalspreekuur of doe taaloefeningen bij ons op de computer.

Let op: De vestigingen van de Bibliotheek Utrecht zijn i.v.m. de coronamaatregelen momenteel gesloten m.u.v. de AfhaalBieb! Lees meer op onze pagina: Richtlijnen rondom corona

  • Doe Mee Startpunten en Spreekuren (let op! deze gaan momenteel niet door)

    Veel mensen weten niet waar ze terecht kunnen voor taalles. In acht vestigingen wordt een Doe Mee Startpunt of Spreekuur gehouden waar vrijwilligers mensen helpen die op zoek zijn naar een passende taalcursus of andere vragen hebben over het volgen van een taalcursus. Let op! Vanwege de landelijke lockdown gaan de Startpunten en Spreekuren momenteel niet door.

    Bekijk details van Doe Mee Startpunten en Spreekuren (let op! deze gaan momenteel niet door)

  • Taalvrijwilligers Ga naar taaldoetmeer.nl

    Voor taalvrijwilligers is er het Taalondersteuningspunt in de Bibliotheek Neude. Ben je taalvrijwilliger? Of wil je graag taalvrijwilliger te worden? Kom dan eens langs bij het Taalondersteuningspunt. Je kunt hier terecht met vragen over o.a. lesmaterialen, trainingen, toetsen en intervisie. Iedere donderdagmiddag van 15.00-17.00 uur houdt Marielle van Rooij, taalconsulent, spreekuur. Een afspraak kan gemaakt worden via marielle@taaldoetmeer.nl

    Bekijk details van Taalvrijwilligers


Taalcafé

Nederlands spreken leer je het beste door het te doen. Bij het Taalcafé oefen je je Nederlands door in gesprek te gaan met een van onze taalvrijwilligers. Taalcafé is gratis en je hoeft je er niet voor aan te melden.

Let op: Het Taalcafé gaat momenteel niet door vanwege de landelijke lockdown.